Fins al 2 de juny, Mercat Solidari de la Biblioteca Municipal

Dimarts, 30 de maig de 2023 a les 11:30

La Biblioteca Josep Jardí en col·laboració amb la Regidoria de Serveis Socials organitza aquesta setmana fins al 2 de juny el Mercat solidari de la Biblioteca.

L'activitat consisteix en un intercanvi de llibres, revistes i dvd a canvi de llet que es destina al magatzem municipal de Santa Perpètua, situat al carrer de Tierno Galván i gestionat per l'ONG El Cabàs solidari.

Els Bancs d'aliments tenen un dèficit important d'aquest aliment bàsic a conseqüència de la retallada d'ajudes europees i per això aquest any el Mercat Solidari de la Biblioteca només recull llet. Per cada litre aportat, els usuaris de la Biblioteca es podran emportar tres llibres.

Fa dos anys, quan es va començar a demanar aliments a canvi dels documents que es descatalogaven de la Biblioteca es van aconseguir 200 quilos, l'any passat es van sumar 335 quilos i en aquesta ocasió s'aspira a superar aquesta xifra.

La directora de la Biblioteca, Míriam Gásquez, ha informat que ahir dilluns en el primer dia del Mercat Solidari es van recollir 180 litres de llet i espera "continuar amb aquest ritme durant tota la setmana". Gásquez ha comentat que els documents en bon estat que esporga la Biblioteca per encabir les noves exposicions són els que es poden trobar en aquest Mercat Solidari. La directora de la Biblioteca ha explicat que la decisió de fer aquest Mercat Solidari de la Biblioteca respon a tancar el cercle de la inversió que fa l'Ajuntament cada any amb l'adquisició de documents i que pot acabar en mans de la ciutadania que al mateix temps fa una aportació per a famílies amb necessitats alimentàries.

Des de la Biblioteca s'anima a visitar el Mercat Solidari en dies diferents perquè "la quantitat de documents, sobretot novel·la i còmic d'adults és tan àmplia que s'aniran posant de nous a mida que es vagin buidant caixes".

Darrera actualització: 30.05.2023 | 12:26