Es crea una comissió per coordinar l'etapa educativa 0-3 anys

Dimecres, 15 de març de 2023 a les 12:25

Santa Perpètua disposa d’una coordinació de l’etapa educativa 0-3 anys gràcies a la creació d’una comissió formada per representants implicats en aquesta franja educativa.  

L’objectiu de la comissió, comissió formada per representants de la inspecció educativa, de l’equip d’assessorament i orientació psicopedagògic (EAP), del servei d’Educació de l’Ajuntament de Santa Perpètua i del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) i d’un referent de cada escola bressol, sigui de titularitat municipal o no, és coordinar el traspàs de l’etapa de dos a tres anys. “Com a persones educadores, tenim molt present la importància de l’etapa d’infantil i sabem que l’infant ha d’estar al centre de totes les decisions com a protagonista del seu desenvolupament i del seu ritme d’aprenentatge, tot posant la mirada en les seves necessitats”, expliquen des del Centre de Recursos pedagògics, que des del mes de setembre tenen la seva seu a l’edifici de Serveis Educatius de Santa Perpètua. “És primordial que hi hagi una coherència educativa quan es passa de l’escola bressol cap a l’escola d’infantil”, expliquen. 
La comissió treballarà per posar el focus en una mirada “sistèmica i holística de l’infant i també de les famílies” per tal que tots els centres educatius de Santa Perpètua, les famílies i els seus infants se sentin acompanyats pel centre educatiu i per dissenyar una transició entre escoles bressol i escoles d’infantil amb una mateixa línia pedagògica. Per al Centre de Recursos pedagògics, la comunicació entre escola i família pren importància i cal que els agents treballin per donar el mateix missatge. 

La comissió redacta una declaració d’intencions

Les escoles bressol i les escoles de Santa Perpètua de Mogoda es declaren estances de cohesió social, d’integració i participació. Tanmateix es defineixen com espais oberts a tothom, sigui quin sigui el seu origen, sigui quina sigui la seva condició social. També expressant ser espais privilegiats plens d’aprenentatges, vivències, emocions, relacions socials, valors ètics i democràtics i llocs de vida on es creen i respecten totes les etapes evolutives de l’infant, el seu aprenentatge, d’atenció i de cura dins d’un marc de benestar i seguretat.
Amb aquestes idees totes les escoles bressol i les escoles de Santa Perpètua de Mogoda treballaran conjuntament des de la diversitat de projectes educatius per fomentar la responsabilitat personal i comunitària i ajudar a l’infant de la nostra població en la construcció de la seva personalitat amb una autoimatge positiva, una convivència respectuosa i pacífica i un afany de superació en benefici personal i de la col·lectivitat. 

Darrera actualització: 15.03.2023 | 12:58