Els patis de tres escoles públiques tornen a obrir els caps de setmana

Dilluns, 5 de maig de 2014 a les 00:00

La Regidoria d'Educació tornarà a obrir els patis de tres escoles públiques els caps de setmana. La mesura vol optimitzar l'ús social dels centres escolars i permetre que la ciutadania pugui gaudir de l'espai. L'obertura dels patis de les escoles Santa Perpètua, Bernat de Mogoda i La Florida tindrà lloc a partir del dissabte 10 de maig.

L'Ajuntament ha aprovat dos horaris: un d'estiu, que es perllongarà del darrer diumenge de març fins al darrer dissabte d'octubre; i un d'hivern, fixat del darrer diumenge d'octubre al darrer dissabte de març. L'horari d'estiu és de 9 a 21 hores, mentre que el d'hivern és de 9 a 17 hores. En el cas del mes d'agost, només s'obrirà el pati de l'Escola Bernat de Mogoda.

Malgrat tot, la Regidoria d'Educació ha informat que en cas que durant el cap de setmana es realitzi una activitat pròpia de l'escola o de l'AMPA o bé d'altres activitats autoritzades, com ara obres de rehabilitació o manteniment, l'obertura de patis quedarà suspesa. Una persona responsable de l'empresa de seguretat contractada obrirà les escoles i les tancarà en l'horari establert i realitzarà una visualització de l'estat de les instal·lacions i informarà si hi ha hagut incidències.

La Regidoria d'Educació recorda que durant anys s'han obert els patis, però que “s'ha fet un parèntesi per cercar la millor fórmula per donar continuïtat a aquest projecte”. L'Ajuntament ha establert unes normes mínimes per tal de garantir l'ús correcte de les instal·lacions.

La regidora d'Educació, Neus Garcia, ha manifestat que amb aquesta acció es vol facilitar que la ciutadania del municipi “pugui gaudir de les instal·lacions dels patis de les escoles, convertir-les en un espai de relació i de convivència per a les famílies i un lloc on el jovent pugui jugar a futbol i bàsquet”

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29