El vandalisme li costa a Santa Perpètua 25.000 euros en el que portem d'any

Divendres, 24 d'octubre de 2014 a les 00:00

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda demana a la ciutadania comprensió i col·laboració per evitar actes vandàlics com els que es vénen produint a parcs i a la via pública. En el que portem d'any, s'han hagut d'invertir uns 25.000 euros en reparacions d'elements malmesos per culpa del vandalisme, dels quals 7.000 euros s'han hagut de destinar a la reparació de jocs infantils.

Els jocs infantils dels parcs municipals estan sent objectiu de lladres i d'incívics, segons informa la Regidoria de Via Pública. Alguns elements dels jocs infantils desapareixen durant la nit perquè, segons apunten des de l'Ajuntament, hi ha mercat de revenda dels jocs o fins i tot podrien ser empreses del sector que tenen dificultat a aconseguir alguns elements. El problema és més greu, segons el regidor de Via Pública i Seguretat Ciutadana, Joan Mestres, quan algú intenta emportar-se algun joc i no acaba de fer-ho perquè els infants poden sortir ferits i ha explicat que "un infant va caure al terra en pujar a un gronxador i cedir les anelles, que havien estat serrades". A més d'aquests greus problemes de robatori d'elements, hi ha actituds incíviques que malmeten el mobiliari urbà i els jocs infantils. Aquest és el cas del parc de la plaça de Federico García Lorca, on fa mesos algú va cremar un joc i on ara que s'havia instal·lat un de nou, "mentre estava tancat a la nit perquè l'element es fixés bé al terra, algú l'ha arrencat", ha denunciat Mestres.

Els actes incívics també succeeixen a la via pública, on a vegades algú es pot trobar en una situació perillosa perquè hi ha qui s'emporta tapes de clavegueram o reixes dels embornals, segons denuncia l'Ajuntament. Tant aquests robatoris com els de jocs infantils estant sent investigats per la Policia Local. El regidor de Seguretat Ciutadana ha demanat comprensió i col·laboració ciutadana per enxampar incívics i lladres i ha avançat que s'investigarà els ferrovellers que podrien comprar aquests materials.

També s'han produït actes incívics d'altra mena. Joan Mestres ha explicat que la fotografia que va aparèixer fa uns dies a les xarxes socials amb la font del parc Municipal plena de sabó pot costar molt car a Santa Perpètua, perquè el sabó espatlla les bombes d'aigua. Mestres ha detallat que "després de tres dies netejant i posant el dia la font, algú hi va abocar sabó i es va haver de començar tot el procés i ara caldrà veure si ha afectat les bombes d'aigua". Mestres recorda que els diners de l'Ajuntament són de cada perpetuenc i que es podrien invertir en altres projectes necessaris i que "malgasten alguns incívics".

 

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29