El Punt Local de Reempresa ha facilitat el traspàs de quatre negocis aquest any

Dimecres, 19 de juliol de 2023 a les 11:00

El Punt Local de Reempresa ha facilitat el traspàs de quatre negocis durant aquest any 2023. El motiu d’aquests traspassos han estat la jubilació de la persona titular i altres canvis personals que impossibilitaven continuar amb la gestió de l’empresa, segons ha detallat la Regidoria de Desenvolupament Local.

El servei Reempresa ofereix suport a les persones o empreses que volen adquirir o vendre un negoci en funcionament, de manera personalitzada, confidencial i gratuïta. El Punt Local té actualment publicats diversos anuncis de comerços, tres empreses relacionades amb la construcció, tres restaurants o cafeteries, dues petites indústries, una perruqueria i una llicència de taxi. També al web de Reempresa es poden consultar més de 1.700 negocis disponibles de tota Catalunya.

La referent del punt local de Reempresa, Maria Lluïsa Valle, ha informat que en el que portem de 2023 s'han fet quatre traspassos a través de Reempresa i està a punt un cinquè. Valle ha detallat també que ara hi ha altres negocis en estoc no només establiments sinó també alguna indústria. Les persones interessades tant en traspassar el seu negoci com en adquirir-ne un mitjançant aquest servei poden contactar amb el Punt Local a través del correu electrònic empresa@staperpetua.cat. Des del servei apunten que és important mantenir una entrevista amb temps suficient per poder fer una bona gestió i trobar el/la millor comprador/a o el millor negoci disponible. El programa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Reempresa té un protocol d'actuació que dona seguretat tan a la propietat que vol traspassar com per als possibles compradors. La confidencialitat durant tot el procés que ofereix aquest servei gratuït és clau. El cost del servei Reempresa l'assumeixen en part l'Ajuntament i en part la Diputació de Barcelona. A més el servei s'assegura de que els negocis tinguin la seva llicència corresponent i poden acompanyar les persones durant tots els tràmits.

Ajuts joves

La Generalitat de Catalunya acaba de publicar un nou ajut. Es tracta d'una subvenció per afavorir l'autoocupació de joves destinat a autònoms d'entre 18 i 29 anys que en el moment d'iniciar l'activitat econòmica o professional estiguin inscrits com a beneficiaris en el programa de Garantia Juvenil. L'activitat l'han hagut de començar entre l'1 de gener i el 19 de setembre i l'import de l'ajut és de fins a 15.120 euros. Una condició per a rebre l'ajut és mantenir l'activitat durant un mínim de divuit mesos. Si no es compleix un any, caldrà retornar tot l'ajut que es pot demanar fins al 20 de setembre.

 

Darrera actualització: 19.07.2023 | 14:00