El programa AlfaTIC tanca amb gairebé un 60% d'inserció laboral

Dilluns, 20 de novembre de 2023 a les 10:00

Un total de 65 persones demandants d’ocupació han estat ateses en el programa AlfaTIC2022, dispositiu d’Inserció sociolaboral i foment de la competència digital per col·lectius vulnerables que l’Ajuntament de Santa Perpètua ha tancat aquest mes.

D’aquestes 65 persones particioants, 37 han estat contractades des de la seva incorporació al programa, dada que suposa una inserció laboral propera al 60%. Les contractacions s’han produït en diferents activitats econòmiques com indústria, magatzem, neteja i jardineria, entre d’altres ocupacions. Les persones participants han estat majoritàriament homes, un 75%, i per edats, el 46% de 45 anys o més.

Aquesta ha estat la tercera edició del dispositiu AlfaTIC i ha presentat a més de tutories d’atenció individualitzada, accions grupals per al desenvolupament de competències de millora de l’ocupabilitat i per a l’impuls de la competència digital. També s’han dut a terme mòduls per a l’obtenció de carnets professionals com ara Manipulació d’Aliments, amb dotze participants; Conducció Segura de carretons elevadors, amb quinze; i Plataformes elevadores mòbils personals, amb quatre participants.

El dispositiu s’emmarca en el programa Treball els barris, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i s’adreça a persones en cerca de feina residents al barri de Can Folguera, especialment aquelles que volen millorar les seves habilitats per cercar feina utilitzant la informàtica i les eines TIC.

La regidora de Desenvolupament Local, Empresa i Ocupació, Laura Oliver, ha destacat que aquest és un programa que funciona des de la primera edició i que s'ajuda als usuaris a eliminar les barreres digitals bàsiques que puguin tenir i que tot i que els contractes són majoritàriament temporals signifiquen molt per a persones amb un atur estructural.

Les persones interessades a participar en la nova edició, que es posarà en marxa aquest mes de novembre es poden adreçar a la Regidoria de Desenvolupament Local.

Darrera actualització: 20.11.2023 | 13:00