El parc dels Països Catalans acollirà l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya

Dimecres, 10 de setembre de 2014 a les 00:00

Santa Perpètua de Mogoda commemorarà la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional que començarà a les onze del matí al parc dels Països Catalans el dijous 11 de setembre. Durant l'acte, participaran diverses entitats locals com la Coral Renaixença l'Escola Municipal de Música i Dansa, el Grup de Teatre Tàndem, el Grup de Teatre Perpetuenc, Versió Subtitulada, l'Associació de la Gent Gran i Pensionistes i el Grup Ball de Gitanes.

Durant l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya aquest any es retrà homenatge al Tricentenari pels 300 anys dels fets de 1714, a Joan Vinyoli amb motiu del centenari del naixement del poeta i que durant l'any 2014 es celebra l'Any Vinyoli, a l'escriptor Paco Candel amb motiu del 50 aniversari de la publicació del seu llibre “Els altres catalans”, i a Frederic Mistral, escriptor en llengua occitana, Premi Nobel de Literatura i que enguany es commemora el centenari de la seva mort.

Després de les actuacions i homenatges, gairebé una trentena de partits polítics i entitats locals realitzaran l'ofrena floral davant del monument homenatge a l'Onze de Setembre, que presideix el parc dels Països Catalans.
L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda organitza l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya al Parc dels Països Catalans des de l'any 2004, data en la qual es va inaugurar el monument en homenatge a l'Onze de Setembre. L'escultura és un mural compost per 48 rajoles esmaltades amb unes dimensions de 3,60 metres de llargada i 1,20 metres d'amplada, que va ser creada pels alumnes de ceràmica de l'Espai de les Arts, sota la supervisió de l'artista local Montserrat Riera. El mural es va instal·lar en una de les parets del parc.

Brocanters

Més de quaranta expositors han confirmat la seva assistència demà a la tretzena edició de la Fira de Brocanters, Antiguitats i Col·leccionisme que organitza la Regidoria de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya.

El certamen s'ubicarà al passeig de la Florida entre les 9 i les 14 hores. A la fira, com ja és habitual, es podran adquirir mobles antics, discos, llibres, bijuteria, objectes de decoració, joguines i altres articles relacionats amb la brocanteria i l'antiguitat.

Coincidint amb la desena edició, la Fira de Brocanters va estrenar ubicació al passeig de la Florida i comparteix espai amb l'acte institucional de l'Onze de Setembre.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29