El PAE-Baobab ha encetat el curs amb uns 90 participants

Dimarts, 21 de novembre de 2023 a les 11:45

Gairebé noranta infants i joves de les escoles Bernat de Mogoda i Santa Perpètua, dels instituts Rovira-Forns i Estela Ibèrica i de l’Institut Escola Santiga han iniciat aquest curs escolar el Programa d’Acompanyament Educatiu, PAE – Baobab.

Es tracta d’un servei municipal adreçat als centres escolars públics de Primària i Secundària de millora de l’aprenentatge de l’alumnat i de la seva integració educativa, cultural i lingüística. Un total de 87 alumnes estan inscrits aquest curs 2023-2024. 

L’objectiu del PAE és de suport a la tasca educativa que realitza l’escola i la família, fora de l’horari lectiu. L’alumnat pot consolidar aprenentatges i ampliar coneixements de les competències bàsiques i transversals. El PAE es desenvolupa al Casal Cívic i Comunitari per tal que l’alumnat pugui gaudir i desenvolupar les tasques a altres espais alternatius fora del seu centre escolar. La regidora d'Educació, Ana Bajo, ha destacat que aquest suport educatiu és possible només si els centres educatius i les famílies així ho volen. Bajo ha expressat que "està donant bons resultats i és un espai molt esperat per molts alumnes".

El Programa d'Acompanyament Educatiu (PAE) és un servei que dona suport als infants, joves i famílies que els equips docents consideren que necessiten acompanyament educatiu per ajudar-los en el seu desenvolupament acadèmic. Aquest programa és una acció socioeducativa de suport a la tasca escolar per a l'alumnat que es troba en una situació de desavantatge amb l'objectiu que "pugui adquirir hàbits d’estudi i tècniques d’organització i estudi, afavorir una actitud positiva envers l’aprenentatge, col·laborar en l’assoliment de les competències bàsiques i promoure l’ús de la llengua catalana com a instrument de comunicació, l’aprenentatge i la cohesió social", tal com ha explicat la Regidoria d'Educació.

Ana Bajo ha subratllat que el PAE Baobab té una part molt social que fa que sigui més enriquidora i que agradi als infants participants. La regidora d'Educació ha apuntat que prova d'aquest bon funcionament del PAE i de que agrada als infants és que molts dels que van ser usuaris escullen el Servei Comunitari de suport al PAE quan estan a Secundària.

L’Ajuntament destaca la importància d’un acompanyament socioeducatiu per potenciar la relació entre família-escola-municipi.

Darrera actualització: 21.11.2023 | 12:16