El MTIV obre una de les seves seus radials a la Granja Soldevila

Dilluns, 13 de març de 2023 a les 09:00

Santa Perpètua disposa d'una seu radial del Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) ubicada a la Granja Soldevila.

Amb una setmana de diferència s'han obert les portes del MTIV i d'aquesta subseu que se situa concretament en l’antic celler, l’avantsala de la formatgeria i la formatgeria. El públic present a l'acte inaugural va ser el primer a veure aquestes zones rehabilitades i transformades com a exposició històrica. Al Celler es pot veure una projecció que ens transporta a finals del segle XIX i primers de del XX per conèixer la història de l'edifici Mas Granollachs i de la família que el va reconvertir en la Granja Soldevila.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, el regidor de Cultura, Marçal Solà, i la directora del MTIV, Núria Traveset, van dur a terme l'acte institucional d'obertura d'aquest nou espai expositiu que va comptar amb les cançons interpretades per un dels grups de guitarres de l'Escola Municipal de les Arts (EMA). La ciutadania va poder accedir en grups de trenta persones el mateix dissabte i també diumenge d'11 a 14 h.

Isabel Garcia va informar que en els nous espais del celler, la formatgeria i la seva avantsala s'ofereix una ampliació del MTIV dedicada a "una temàtica específica amb la història de l'edifici i de l'empresa Granja Soldevila, pionera a Catalunya al ser la primera a registrar la patent de llet maternitzada el 1874". L'alcaldessa va recordar que aquests edificis de la Granja Soldevila ara municipals van ser en el seu dia "un exemple paradigmàtic de masia agrària i un exemple de colònia agrària".

El 1864 es registra el Mas Granollachs com a casa. Isabel Garcia va recordar que "des de 1911 fins a la seva expropiació per l'ACTUR de Gallecs la Granja Soldevila ha estat vinculada a la producció i venda de llet, de llet condensada, de patates i pionera en l'avicultura".

La directora del MTIV, Núria Traveset, va informar que aquesta seu radial de la Granja obrirà al públic el primer cap de setmana de mes en horari d'11 a 14 h i que hi ha la possibilitat de fer visites guiades en altres horaris per a grups. Traveset va avançar que la intenció és que les visites s'ampliïn a l'entorn de la Granja pròximament.

Darrera actualització: 13.03.2023 | 11:09