El CUAP de Santa Perpètua entrarà en servei abans de finalitzar l’any 2023

Divendres, 8 d'abril de 2022 a les 12:00

L’equipament sanitari s’ubicarà al Recinte Firal, al costat del Centre de Desenvolupament Local.

L’Institut Català de la Salut ha presentat a l’Ajuntament de Santa Perpètua un esborrany del projecte de construcció del Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) que s’ubicarà al Recinte Firal al costat del Centre de Desenvolupament Local. L’edifici disposarà d’una superfície de construcció de gairebé 900 metres quadrats, distribuïts en dues plantes i un porxo, d’uns 150 metres quadrats, destinat a les ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

El CUAP estarà construït abans de finalitzar l’any 2023. La Generalitat de Catalunya ha rebut subvenció dels fons europeus per a 22 projectes, inclòs l’equipament sanitari que s’ubicarà al nostre municipi i donarà servei als municipis de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Sant Feliu de Codines i Santa Perpètua de Mogoda.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, s’ha mostrat “molt contenta” per la presentació d’aquest esborrany per part dels arquitectes que redacten el projecte del CUAP durant una reunió amb representants de l’ICS. En aquest sentit ha recordat que és un equipament molt demandat pel territori i que “hem tingut la sort que es situï a Santa Perpètua” i afegeix que serà “un servei que incrementarà la qualitat de vida i evitarà desplaçaments a la ciutadania de Santa Perpètua i dels municipis voltants”.

Sobre la data de finalització de les obres, l’alcaldessa ha explicat que els recursos dels fons europeus determinen que els projectes hauran d’estar enllestits durant el de­sembre de 2023, “per no perdre la subvenció”. El director territorial de CatSalut, el doctor Joan Parellada, va informar a l’alcaldessa que les obres finalitzarien abans d’aquesta data. Isabel Garcia expressa “que si es pot anticipar abans, millor” i clou “l’any que ve tindrem el CUAP a Santa Perpètua”.

El CUAP donarà servei les 24 hores, tots els dies de l’any, per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat dels municipis de referència, evitant els desplaçaments als serveis d’urgències dels hospitals. El nou equipament també comptarà amb recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent, entre d’altres serveis sanitaris.

Darrera actualització: 08.04.2022 | 13:20