El Centre d'Estudis Roca guanya la vuitena edició de l'ElectroCat FP

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 00:00

El Centre d'Estudis Roca, de Barcelona, ha estat el guanyador de la vuitena edició de l'ElectroCat FP celebrat els dies 4 i 18 de juny a Santa Perpètua. El vehicle elèctric construït per aquest centre educatiu ha estat el millor en les proves de rampa, eslàlom, resistència al rodament i tandes.

El segon classificat ha estat l'Institut Palau Ausit, de Ripollet i el tercer l'Institut Andreu Nin, d'El Vendrell. El jurat ha premiat com a millor disseny, ergonomia i estètica el vehicle a l'Escola Tècnica Girona i ha considerat el millor projecte el de l'Institut Narcís Monturiol, de Figueres, que era el primer cop que participava.

Un altre centre que feia les proves pràctiques per primer cop era la Guineueta de Barcelona, també han pres part l'institut Castellarnau, de Sabadell, que ha hagut d'abandonar per problemes tècnics a la segona ronda de proves i l'Institut Mollet, de Mollet del Vallès i el Centre Tècnic del Vallès, de les Franqueses del Vallès que no han pogut sortir per problemes tècnics.

El pilot del Centre d'Estudis Roca, Pol Vicente, explicava que participar a l'ElectroCat FP suposa un esforç constant dia a dia. Vicente ha relatat que han tingut tres averies en les proves dinàmiques però que el treball de l'equip ha fet possible després de sis anys aconseguir la victòria.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, en la cloenda d'aquesta edició va remarcar que "l'ElectroCat, vinculat al projecte de mobilitat sostenible i vehicle elèctric que impulsem des l'any 2014, és manté com una activitat capdavantera pel que fa al reconeixement del talent que creix en la formació professional".

Garcia va afegir als estudiants que "es fa evident que cada any el repte ElectroCat el supereu en creativitat, innovació i nivell tecnològic".

També va destacar que l'edició d'enguany ha estat la de la retrobada i va felicitar els integrants dels nou equips que han participat i que "heu demostrat amb la vostra dedicació, il·lusió i esforç la qualitat del treball que es fa als centres de formació professional".

L'Ajuntament agraeix la col·laboració d'Electric GT, Circuit de Catalunya, Electromaps, CIM UPC, Giracat, el Gremi de reparació i venda d'automòbils de Sabadell i província de Barcelona, Karting Cardedeu, Mavilor, Tempel, Tecnobee i La Perpetuenca.

Darrera actualització: 09.02.2022 | 17:48