Declaració de la Junta de Portaveus sobre el feminicidi succeït al municipi

Dilluns, 26 de desembre de 2022 a les 00:00

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda expressa la solidaritat amb la família i l’entorn de la Carmen, la veïna víctima del feminicidi succeït el 26 de desembre a la localitat i comparteix el seu dolor i la seva indignació. El Consistori ha posat a la seva disposició els serveis municipals per tal de proporcionar el suport i l’atenció que puguin necessitar.

Tots els grups municipals (SPEC, ERC, PSC i Cs) subscriuen una declaració en la qual expressen que "aquesta mort constitueix, per desgràcia, una evidència més de la transcendència del repte en el qual estem compromeses i compromesos: la lluita contra tota forma de violència contra les dones i la creació de les condicions de seguretat i d’igualtat necessàries per garantir la llibertat i la integritat de totes les dones".

La Junta de Portaveus rebutja qualsevol forma de violència masclista contra les dones i en especial contra el feminicidi i manifesta el seu ferm compromís de continuar lluitant-hi, de millorar la prevenció "per impulsar els canvis legals necessaris i per impulsar un canvi cultural i educatiu en profunditat en la nostra societat per tal de garantir la seguretat, la integritat i la llibertat de les dones en un entorn d’igualtat i de respecte".

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha decretat demà dimarts 27 de desembre dia de dol oficial. Les banderes onejaran a mig pal, es col·locarà un llaç negre a la façana de l’Ajuntament i es convoca una concentració ciutadana de rebuig als feminicidis i en solidaritat amb l’entorn de la víctima d’aquest crim a les 12 h a la plaça de la Vila.

Darrera actualització: 26.12.2022 | 14:31