Cresta Rostisseria i Kaliu Restaurant, guanyen el III Concurs La Millor Croqueta del Vallès
Cresta Rostisseria de Montornès del Vallès, en categoria tradicional, i Kaliu Restaurant de Vallromanes, en la categoria creativa han estat els guanyadors del III Concurs La Millor Croqueta del Vallès.
Es dona la circumstància que aquests van ser els guardonats en la primera edició del certamen. En aquesta ocasió el jurat va decidir fer una menció especial per a l'elaboració de l'establiment de Terrassa El buen gusto 1952, que es va quedar a les portes de ser el guanyador a les dues categories.
El jurat estava format pels guanyadors del darrer any, la xef i professora Àngels Puntas (Propietària de l’escola La Patente), el periodista gastronòmic David León (Barcelona Secreta), el gastrònom Òscar Gómez (redactor de Hule y Mantel) i la cuinera i influencer Sue Moya. De Santa Perpètua competien dos establiments, Genials Gastroburguer i Brasa Away. L’activitat formava part de la III edició de la Moguda Gastronòmica i va comptar amb un total de catorze restaurants participants, que van realitzar les seves propostes el dissabte 18 d’octubre durant La Gran Moguda, al parc Central.
L’esdeveniment va comptar, a més, amb una mostra gastronòmica de diferents establiments locals, tallers gastronòmics per a totes les edats, actuacions musicals i un showcooking de Carlota Claver, xef del
restaurant La Gormanda, que va captivar el públic amb el seu plat de calamar farcit amb productes de tardor. Comerços del municipi i entitats locals també van formar de La Gran Moguda que va esdevenir un escenari festiu i familiar. De fet, el camí que envolta la bassa del parc Central va comptar amb diverses parades de comerços locals gràcies a l'organització d'Els Comerciants. L'associació va prendre el relleu del protagonisme a la tarda i els comerços van oferir els seus productes fins a la nit.
L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va expressar durant el seu discurs a la Gran Moguda, que el comerç local "és una eina important de cohesió" i va destacar "la qualitat de la gastronomia local".
Per la seva part, la regidora de Desenvolupament Local i Comerç, Laura Oliver, també va definir La Moguda Gastronòmica com una reivindicació del comerç i va aplaudir les sinergies entre comerç i gastronomia, que no s’entenen per separat, va manifestar. Oliver va destacar la novetat del Passaport gastronòmic en el marc de La Moguda Gastronòmica i va animar la ciutadania a participar durant aquestes dues setmanes al certamen, que inclou propostes d'una vintena de diferents restauradors i establiments locals.
Fins al 2 de novembre es podran tastar els diferents menús de La Moguda Gastronòmica als restaurants participants, que presenten propostes culinàries específiques per a aquestes jornades.