Concurs de croquetes i Quinta gastronòmica, aquest dissabte a la plaça de la Vila

Divendres, 27 d'octubre de 2023 a les 11:00

Demà dissabte 28 d'octubre tindran lloc dues activitats públiques de La Moguda Gastronòmica organitzada per la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Santa Perpètua. La plaça de la Vila acollirà a partir de les 11 hores el primer concurs professional La Millor Croqueta del Vallès i una Quina Gastronòmica oberta a la ciutadania.

El certamen culinari té per objectiu escollir la millor croqueta d'entre els restaurants del Vallès Occidental i del Vallès Oriental que vulguin participar. Al concurs s'hi han inscrit una vintena de restauradors, dels quals set són de Santa Perpètua. S'han establert tres categories: tradicional, vegetariana i creativa.

El dissabte al matí cada restaurador participant haurà de portar les croquetes crues en un recipient hermètic: bolejades i llestes per fregir. S’acabaran de fer en el moment del concurs i cada participant tindrà un temps màxim per categoria d’entre 10 i 12 minuts per a l’elaboració de les 12 croquetes que s'han de presentar. El jurat puntuarà el gust, la textura, l'arrebossat/cruixent i la presentació. El jurat escollirà una croqueta guanyadora per cada categoria. Les millors rebran com a premi un lot de productes Borges professional amb un assessorament tècnic per part de la marca, la possible participació com a jurat en la 2a edició de La Millor Croqueta del Vallès i un guardó. En el jurat que serà mediàtic, hi serà Miguel Carretero, que va obtenir el premi a la millor Croqueta del Món a Madrid Fusión.

Després del concurs de croquetes, a les 12.30 h a la plaça de la Vila, la ciutadania podrà prendre part a la Quina Gastronòmica, un bingo gastronòmic amb premis suculents. La proposta consisteix en un bingo amb els cartons convencionals d’aquest joc d’atzar mentre es responen preguntes relacionades amb la gastronomia popular (ingredients de receptes, menjars populars...). Per participar, no cal fer inscripció prèvia.

La Moguda Gastronòmica continuarà fins al 5 de novembre a la vintena d'establiments perpetuencs que hi participen. Les propostes es classifiquen en Menús degustació Duo (Restaurant Montsenya, Premsa de Can Vinyalets, Can Llobet, Can Perico, Escola Granja Soldevila, Restaurant Genso by Izakaya, Restaurant Makkeroni), Cuines d’arreu (80’s Vuitanta, Kebab la esquina, el Rebost de Mas Costa, Rostisseria Chef Chicken, La Jijonenca, Bar cafè Mogoda, Dolç cafè la Família, Bar Bus Stop), Esmorzars Gastronòmics (Forn la Carmen, Cafeteria protagonistas, Nardi’s Co. Coffee & Bakery) i Vins (Restaurant la Dona, Bodega Folguera).

Darrera actualització: 27.10.2023 | 11:09