Centenars de persones visiten l'Itinerart 2023

Dilluns, 12 de juny de 2023 a les 13:00

Centenars de persones han visitat aquest cap de setmana Itinerart. Les propostes artístiques de l'EMA han encantat i emocionat la ciutadania que ha pogut reflexionar sobre el tema proposat enguany El cos com a territori

El divendres a més va tenir lloc la cloenda del programa ComunArt que realitza l'EMA amb els 3r dels centre educatius públics de la localitat. Va consistir en una acció comunitària amb l'artista interdisciplinari Álvaro Prats.

Una de les novetats d'aquesta edició de l'Itinerart va ser l'estrena de la ubicació al complex El Vapor. El regidor de Cultura en funcions, Marçal Solà, va destacar que aquest nou espai "té molt potencial" i per a "una activitat única i que cada any es supera com l'Itinerart" era un lloc encertat a més ha apuntat que després de tres edicions Itinerart ja és una activitat artística que la ciutadania espera. 

Emoció és el que s'ha generat en molts dels espectacles de l'Itinerart. El director de l'EMA, Eliseu Ribes, ha comentat que "l'emoció és necessària per a qualsevol treball" però que no saben si a partir d'aquí cada persona reflexionarà sobre la temàtica proposada del cos com a territori "perquè és una acció personal i íntima"

La darrera coreografia de l'Itinerart va ser El cos combatiu amb la col·laboració de dones que no són alumnes de l'EMA. Eliseu Ribes ha destacat que l'espectacle va ser creat conjuntament i ha generat reflexió entre les dones.

Sobre la cloenda del ComunArt, Eliseu Ribes ha qualificat l'acció feta sota la direcció d'Álvaro Prats d'experimental però creu que "si realment hem de construir comunitat de pràctica artística va per aquí". Ribes va recordar que aquest espectacle es va gravar en drons i d'aquí un dia es veurà el resultat.

L'Itinerart 2023 s'ha desenvolupat al complex del Vapor entre divendres a la tarda i dissabte al matí on es van poder gaudir de concerts, espectacles de dansa, exposicions de diversos àmbits, i activitats interactives amb el públic que va participar a centenars en l'esdeveniment artístic.

Darrera actualització: 12.06.2023 | 13:10