Carreteres de l’Estat millorarà la senyalització de la sortida 18 de l’AP7 a Santa Perpètua

Dimarts, 3 de maig de 2022 a les 08:00

Ho ha informat la delegada del Govern, Maria Eugènia Gay, a la presidenta de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) i alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia. 

Aquesta era una de les peticions de millora de la senyalització de les infraestructures viàries interurbanes als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de la Riera de Caldes, que va presentar l’AMERC a l’Estat. La delegada del Govern ha contestat la carta, que va enviar l’alcaldessa, on informa que Carreteres, un cop estudiada la proposta presentada, modificarà la senyalització sol·licitada a l’AP-7 “canviant el pictograma amb el text Sud-Est per  un equivalent amb el text Polígons en els senyals i cartells ja existents, que són competència de la Demarcació”. A l’escrit també manifesta que la previsió estimada és que en un parell o 3 de mesos estigui canviada.  

La millora a l’entorn a la sortida 18 de l’AP-7 contempla un total de deu actuacions, dues són a senyals de titularitat de la Generalitat de Catalunya i les altres vuit a senyals de titularitat estatal.

L’alcaldessa ha agraït la resposta de la delegació del Govern, que ha estat la primera administració en contestar a la petició de l’AMERC de millora de la senyalització dels polígons industrials. L’organisme també va enviar cartes al director general d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, David Prat; i al diputat delegat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent. Isabel Garcia ha recordat que un estudi de mobilitat sostenible,  en el marc del projecte Living Lab, posa de manifest la necessitat de millorar aquesta senyalització amb l’objectiu de promoure la mobilitat sostenible i segura. 

El Pla de senyalització interurbana als Polígons de l’Eix de la Riera de Caldes contempla 126 actuacions amb un pressupost de 136.000 euros, si bé l’import es redueix si s’utilitzen adhesius en els cartells ja existents com és el cas de la senyalització de l’autopista.   

Darrera actualització: 03.05.2022 | 13:13