Aquest dissabte s’inaugura el nou espai expositiu del MTIV a l’edifici de la Granja Soldevila

Divendres, 10 de març de 2023 a les 08:00

L’Ajuntament de Santa Perpètua obre el nou espai expositiu del Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) ubicat a la Granja Soldevila.

L’acte inaugural tindrà lloc aquest dissabte 11 de març a les 12 hores i s’iniciarà al pati del Galliner amb els parlaments institucionals. Seguidament, la ciutadania podrà començar a visitar l’exposició del MTIV instal·lada a l’antic celler, l’avantsala formatgeria i la formatgeria. El públic que visiti aquest espai podrà veure una exposició que dona a conèixer el canvi de l’activitat agrícola a la producció industrialitzada. A més, s’explica la història de l’edifici de la Granja Soldevila i de la família que el va reconvertir. Segons explica la direcció del MTIV, la ciutadania “podrà endinsar-se en la producció lletera mitjançant un recurs sensorial i una potent escenografia”.

L’acte d’inauguració comptarà amb la presència de l’Escola Municipal de les Arts (EMA). L’Ensemble de guitarres i el grup d’acords de guitarra amenitzaran la jornada. El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha destacat que “aquesta part correspon a la rehabilitació patrimonial que s’ha fet d’una part de la Granja Soldevila i la museïtzació explica la història de l’explotació lletera”. L’horari d’obertura del MTIV a la Granja Soldevila serà el dia 11 fins a les 14 hores i el diumenge 12 també d’11 a 14 h. A partir de l’abril l’exposició obrirà el primer cap de setmana del mes.

El MTIV forma part del projecte turístic industrial Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva, que ha comptat amb una subvenció d’1.361.560,64 euros de la Unió Europea del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER). També ha rebut ajuts de la Diputació de Barcelona per un import de 880.780,32 euros.

Darrera actualització: 10.03.2023 | 08:07