Aquest dissabte les escoles bressol municipals fan jornada de portes obertes

Dijous, 4 de maig de 2023 a les 13:00

Les escoles bressol municipals Can Folguera, l’Espiga i Els Pins oferiran aquest dissabte 6 de maig una jornada de portes obertes. L’horari de celebració d’aquesta activitat serà de 10 a 13 hores.

La jornada de portes obertes de les tres escoles bressol municipals Can Folguera, l’Espiga i Els Pins s'adrecen a les famílies que estiguin interessades o necessitin aquest servei per al proper curs escolar. Durant la visita s’atendran dubtes i es donaran a conèixer les instal·lacions i el projecte educatiu del servei municipal que marca la Regidoria i és el mateix als tres equipaments. Les famílies estaran acompanyades durant la seva visita per les educadores del centre i podran portar també els infants per tal que vegin els diferents espais.

Pel que fa a l’oferta educativa, l’Ajuntament oferirà el curs 2023-2024 un total de 281 places d’escola bressol repartides en les tres escoles municipals. L’Escola Bressol Can Folguera acollirà una aula de lactants, tres d’infants d’1-2 anys i tres més per als de 2-3. Per la seva part, Els Pins també disposarà d’un grup de lactants, de tres grups d’1-2 anys i de quatre grups per als infants nascuts al 2021, de 2-3 anys. Finalment, l’Espiga obrirà una aula per als lactants, dos per als infants d’1-2 anys i dos per als de 2-3 anys. Pel que fa a les places vacants, el proper curs escolar hi haurà 24 disponibles per a lactants; 79 per a 1-2 anys i 69 per a 2-3 anys. Aquests grups són els mateixos que actualment ofereixen les escoles bressol. 

El regidor d'Educació, Pere García, anima les famílies a visitar les tres escoles bressol municipals i ha recordat que la natalitat va decreixent i hi ha aules sense ocupar, per això pot afirmar que "hi haurà places per a tothom, però el que es pot donar és una major demanda a un centre que a un altre. En aquest cas es farà sorteig".

La Generalitat de Catalunya mantindrà la gratuïtat de l’escolarització al curs d’Infantil 2 de les escoles bressol assumint l’aportació que feien fins ara les famílies per despeses d’escolarització i per això els infants nascuts a l’any 2021 no hauran de pagar l’escolarització però sí els serveis de menjador i acollida. El període de preinscripcions per a les escoles bressol començarà dilluns vinent 8 de maig i es perllongarà fins al 19 de maig, ambdós inclosos. La presentació de les sol·licituds serà telemàtica a través d'aquest web.

Una de les novetats del proper curs serà que l'Ajuntament de Santa Perpètua ha ampliat el sistema de tarifació social als serveis d'acollida i de menjador. Les famílies d’infants lactants (nascuts el 2023) i d’1 any (nascuts el 2022), podran acollir-se a la tarifació social, és a dir, que la quota d’escolarització tindrà un preu segons els ingressos de la unitat familiar. El màxim és de 170 euros mensuals. El regidor d'Educació, Pere García, ha subratllat que "cal marcar la casella de tarifació social en la preinscripció". En aquest sentit, les famílies amb infants nascuts al 2021 hauran de demanar tarifació social per al serveis d’acollida i menjador, però no per al d’escolarització perquè per a elles serà gratuït. Un altre dels canvis del curs vinent a les escoles bressol municipals serà que les famílies pagaran en onze rebuts i no en deu com es feia fins ara. García ha explicat que un canvi de normativa fa que les quotes del curs es divideixin en onze.

Dissabte serà la jornada de portes obertes de les escoles bressol i la preinscripció comença dilluns vinent 8 de maig i es perllongarà fins al 19 de maig. L’1 de juny serà la data en que es publicarà la llista de sol·licituds presentades amb la puntuació provisional i del 2 al 8 de juny s’obrirà el període de presentació de reclamacions. El 15 de juny es podrà consultar la llista definitiva d’admesos i la llista d’espera. El període de matrícula serà del 16 al 22 de juny.

L’Ajuntament recorda que, per qualsevol consulta cal adreçar-se a la Regidoria d’Educació en horari de 9 a 14 hores, per correu electrònic: educacio@staperpetua.cat, o telefònicament 93 560 01 03.

Darrera actualització: 04.05.2023 | 13:21