600 persones participen a la Rua de Caranaval de Santa Perpètua

Dilluns, 12 de febrer de 2024 a les 12:00

Un total de 22 comparses i 600 persones van desfilar dissabte pels carrers de Santa Perpètua per commemorar el Carnaval que, per primera vegada ha estat presidit per la Reina Moguda. Aquest personatge va fer les delícies del assistents a la Rua felicitant-los per les seves disfresses i també proposant-los de noves per a la jornada.

L'amenaça de pluja finalment es va quedar en això i els participants a la Rua i la ciutadania van omplir els carrers de colors, música i molta diversió. La qualitat de les comparses i la seva originalitat cada any va en augment segons paraules del regidor de Cultura, Marçal Solà, que va felicitar tothom que va participar al Concurs aportant el seu gra de sorra per convertir el Carnaval de Santa Perpètua en un "referent" al Vallès.

La Porxada dels Drets Humans va esdevenir per primera vegada l'escenari on les comparses participants esperaven el veredicte del jurat. La seva deliberació va atorgar el Premi a la comparsa infantil a Pastant la Granja, del Centre d'esplai el Refugi. Crits Indígenes, de la Casa Andalucía va ser la comparsa guanyadora de la nit, amb tres premis i un total de 98 participants disfressats de tribu índia. Aquesta proposta es va endur el tercer premi Comparsa, el premi Carrossa i el primer premi a la millor coreografia.

Volando Voy va obtenir el segon premi comparsa, amb un grup, majoritàriament infantil, damunt d'una cistella de globus. El primer premi de comparsa se'l va endur un grup de pares i mares del Col·legi Sagrada Família, amb The greatest show, de temàtica circense i una originalitat que va conquerir el jurat.

Els egipcis Anubis van obtenir dos premis, el segon a la millor coreografia i el premi a la proposta més animada. De fet, aquest grup d'amics de la Unificació Club de Futbol Santa Perpètua, no van parar d'animar el públic durant tot el seu recorregut.

Los lupines de Mogoda, disfressats de lladres, es van endur el premi a l'ús de material reciclat, i el premi especial del Jurat va ser per a Crits a l'aigua, amb el seu missatge per a l'arribada de les pluges.

Altres propostes no premiades però molt aplaudides van ser les del Ball de Gitanes, al més pur estil del Carnaval de Brasil; les paneroles de l'Associació de Veïns Gaudeix Mas Costa, la parella de Furbis o els Futurama.

La Rua, que va finalitzar a la porxada dels Drets Humans, va ser seguida per molt de públic i el grup de Batuka Santuka de l'EMA tancava el seguici de la Reina Moguda.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha fet una valoració molt positiva de la celebració del Carnaval perquè considera que "està prenent molta força tant pel nombre de participants com per la qualitat de les comparses". Aquest any s'ha doblat la xifra de participants que ha passat de 300 a 600 persones. 

La Porxada dels Drets Humans va ser la seu, per primer cop, del final de la Rua de Carnaval. El regidor de Cultura ha destacat que aquest espai era necessari a Santa Perpètua per poder desenvolupar activitats de moltes tipologies. Sobre el canvi i l'aparició de la Reina Moguda, el regidor de Cultura creu que és una molt bona aposta i considera que aquest personatge ha vingut per quedar-se.

La comparsa The Greatest show va ser guardaonada amb el primer premi Comparsa. Estava formada per una quarantena de persones membres de famílies del Col·legi Sagrada Família. Una de les seves integrants, Tània Fernández, es mostrava molt emocionada després de rebre el guardó del jurat.

Crits Indígenes, de la Casa Andalucía va ser la comparsa guanyadora de la nit, amb tres premis: el tercer premi Comparsa, el premi Carrossa i el primer premi a la millor Coreografia. El president de la Casa Andalucía, Manuel Belmonte, va explicar el procés d'elaboració de la disfressa del seu grup format per 98 participants disfressats de tribu índia que va començar al setembre.

En ser preguntades per l'organització del Carnaval, els representants de dues de les comparses amb els millors premis destacaven com a molt positiva la incursió de la Reina Moguda al Carnaval de Santa Perpètua i la Casa Andalucía, a més, proposava poder acabar la Rua amb una exhibició dels balls de les comparses ala Porxada dels Drets Humans.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, el regidor de Cultura, Marçal Solà, i la Reina Moguda van ser els encarregats de lliurar els premis a les comparses guanyadores.

A la nit, el ball de Carnaval al Pavelló municipal d'Esports va registrar sempre aforament ple amb un públic familiar. L'organització calcula que al llarg de la nit van passar-hi unes 1.500 persones que van gaudir de la festa sense cap tipus d'incident.

Darrera actualització: 12.02.2024 | 11:47