Santa Perpètua en Comú guanya les Eleccions Municipals 2019

Dilluns, 27 de maig de 2019 a les 00:00

SPM En Comú ha guanyat les eleccions municipals 2019 a Santa Perpètua de Mogoda. La llista encapçala per Isabel Garcia ha obtingut un total de 9 regidors (3.951 vots i 35,61%). ERC-ARA-AM continua com a segona força política i tindrà un nou edil a la Corporació en aconseguir 5 regidors (2.459 vots i 22,16%). El PSC també suma un nou regidor i obté quatre representants per a la nova Corporació (1.741 i 15,69%). La darrera formació de la Corporació és Ciutadans, que també obté el tercer regidor (1.427 vots i 12,86%).

JxCat (442 vots i 3,98%), CUP (436 i 3,93%) i PP (261 i 2,35%), Vox (256 i 2,31%) i Republicanos (60 vots i 0,54%) no han obtingut representació.

Pel que fa als vots en blanc han estat 60, igual que el nombre de paperetes nul·les.

D'acord a aquests resultats, la nova Corporació Municipal estarà formada per: Isabel Garcia, Adelino Macías, Jordi Navarro, Sandra Gçomez, Julio Pérez, Marçal Solà, Ana Bajo, Neus Garcia i Sergi Hernàndez, de Santa Perpètua En Comú; Pol Altayó, Montse Vinyallonga, Jordi Umbert, Naara Fernández i Albert Bonàs, d'ERC; Pere Garcia, Olga Valenzuela, Antonio Egea i Joan Martínez, del PSC; i Juan Albalat, Juan Jose Suarez i Kevin Romero, de C's.

La jornada electoral del 26 de maig va transcórrer amb normalitat i sense incidents. Un total d'11.142 electors perpetuencs van exercir el seu dret a vot, un 60,30% del cens. La xifra suposa gairebé cinc punts percentuals per sobre de la dada registrada al 2015. Durant la jornada electoral ja s'apuntava l'increment de participació. Així, a l'avanç de les 14 hores la participació se situava en el 33,42%, un 3% més que als darrers comicis, mentre que a les 18 hores estava en el 47,19%, un 6% més que al 2015 quan a aquella hora havia votat el 41,05% de l'electorat perpetuenc.

El nou Consistori es constituirà el dissabte 15 de juny a les dotze del migdia i serà retransmesa per Ràdio Santa Perpètua. La sessió la presidirà la Mesa d'Edat que formaran els regidors de més i menys edat, que seran els primers a prendre possessió de l'acta i davant d'ells juraran o prometran el seu càrrec la resta d'edils, per ordre de proclamació de la Junta Electoral. Posteriorment, cada formació prendrà la paraula i després tindrà lloc la votació per escollir l'Alcaldia.

Setze hores de cobertura informativa

Els serveis informatiu de Ràdio Santa Perpètua i de l'Informatiu van cloure a més de la una de la matinada la cobertura especial Eleccions Municipals que s'havia iniciat a les 9 del matí amb l'obertura dels col·legis electorals i va finalitzar amb la valoració de totes les candidatures dels resultats en aquestes eleccions. L'Informatiu va fer un seguiment especial a través de les xarxes socials Twitter i Instagram des de les nou del matí i fins a conèixer els resultats finals i va recollir les impressions dels candidats i candidates en el moment d'exercir el seu dret a vot. Per primera vegada, es van incorporar vídeos amb entrevistes als alcaldables, que es van compartir a través de les xarxes. L'edició digital de l'Informatiu també va informar puntualment de les dades de participació i dels resultats de les eleccions conforme anaven arribant les dades a l'Ajuntament i al Ministeri de l'Interior i va recollir les entrevistes fetes als candidats, protagonistes de la jornada.

Com a dada, el compte d'Instagram de l'Informatiu ha guanyat durant la cobertura informativa una vintena de seguidors i fins a 900 usuaris han vist alguna de les stories en aquesta xarxa social. Ràdio Santa Perpètua també ha realitzat un programa especial eleccions oferint puntualment les dades i entrevistant a peu de carrer els diferents candidats i candidates.


Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:59