La infància i adolescència del municipi parla de la diversitat en un l'Informatiu especial

Divendres, 11 de novembre de 2022 a les 09:00

Amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels Infants, l’Informatiu de Santa Perpètua presenta una edició especial de dotze pàgines feta exclusívament per alumnat de Primària i Secundària de les ecoles La Florida, Bernat de Mogoda, Barcanova, Tabor, Col·legi Sagrada Família, INS Estela Ibèrica i IE Santiga. L’alumnat ha treballat en col·laboració amb la redacció de l’Informatiu els continguts de l’especial que inclou gèneres peridístics com el reportatge, l’entrevista o la notícia, entre d’altres. El lector també podrà veure la visió de la infància sobre la diversitat a través dels seus dibuixos i fotos. 

L’Informatiu torna a editar, i ja en van set anys, un especial amb motiu del Dia Mundial de la infància. La publicació municipal dedica un plec central de dotze pàgines a continguts treballats per escolars de diferents edats i centres. El tema triat per al plec d’enguany és el respecte a la diversitat, una proposta del professorat participant l’edició passada. En aquestes dotze pàgines d’especial el lector trobarà reflexions, dibuixos, entrevistes, un reportatge, passatemps i un mural de fotos al voltant del tema proposat. 

Enguany les escoles participants han estat La Florida, amb 250 alumnes de 10 grups diferents de Primària; l’Escola Bernat de Mogoda, amb alumnat de cinquè; el Col·legi Sagrada Família amb 75 alumnes de Primària i 90 de secundària; l’IE Santiga amb una norantena d’alumnes de primària i Secundària; l’Escola Barcanova amb una desena d’alumnes i l’Escola Tabor amb 29 alumnes de quart d’ESO. Tot l’alumnat a treballant en diferents propostes d’activitats fetes per la redacció de l’Informatiu. A més, com a novetat d’enguany, periodistes de la redacció s’han desplaçat als centre que així ho han demanat, per treballar conjuntament les activitats, tenir un referent durant tot el procès i traslladar a les escoles la redacció de l’Informatiu per integrar encara més l’alumnat en el projecte. Aquest any tot el material enviat des de les escoles han estat publicats en l’edició especial gràcies al treball conjunt d’algunes propostes, a la tria prèvia del professorat i en limitar-la per centres.

Un dels principals objectius d’aquesta proposta és donar  veu a la infància i l’adolescència a través del mitjà municipal escrit. En aquesta ocasió s’han pogut expressar sobre el respecte a la diversitat però també ho van poder fer en altres edicions sobre com millorar Santa Perpètua o sobre la Covid.  El regidor de Comunicació, Marçal Solà, ha volgut destacar el valor afegit que suposa per a la publicació municipal la feina conjunta amb els escolars per tal que la seva opinió i idees puguin ser difondres.

Darrera actualització: 11.11.2022 | 10:59