Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament, l'entitat GSIS i la Fundació MAPFRE units per a la integració laboral de joves amb discapacitat

per Ana Ruiz darrera modificació 12/05/2017 13:39

L’Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda, el Grup de Serveis d’Iniciativa Social (GSIS) i la Fundació MAPFRE, han signat un segon acord de col·laboració per participar al programa d’inserció socio-laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental Junts Ho Podem Fer-Juntos Somos Capaces, que promou Fundación Mapfre des de l’any 2010.

Gràcies a aquest acord, continuació del realitzat al 2015, joves amb discapacitat intel·lectual realitzaran pràctiques formatives als Serveis de l’Ajuntament de Santa Perpètua. Els joves podran així adquirir habilitats i experiència professional a les tasques pròpies de les diferents dependències del Consistori.

La signatura d’aquest conveni ha estat a càrrec de l'alcaldessa de Santa Perpetua de Mogoda, Isabel García Ripoll, el Director de l'oficina de Granollers de Mapfre, Leoncio Arenas, i el President de GSIS, Xavier Ferré.

Grup de Serveis d’Iniciativa Social, GSIS, té a Santa Perpètua l’Escola Barcanova. Actualment l’Escola imparteix l’Educació Secundària Obligatòria Modificada, un PFI (programa de formació i inserció) d’activitats agropecuàries, centrat en la formació de mossos de quadra, i un de cuina i restauració. Donades les característiques del seu alumnat van modificar el Currículum de secundària a les seves necessitats educatives específiques. Partint d’aquest Currículum, l’Escola també és sensible a les necessitats del Medi Ambient i participen en el projecte d’Escoles Verdes (en tenim l’acreditació des del 2002) i hem creat un crèdit de Medi Ambient.

La Fundació Mapfre ha posat en marxa aquest programa amb l’objectiu de fomentar les relacions entre les empreses i les entitats socials des d’un punt de vista innovador, perquè l’empresa actuï com a motor de transformació de la societat, en termes d’equitat i cohesió social. Fins a l’actualitat, la Fundació Mapfre a través del programa Junts Ho Podem Fer-Juntos Somos Capaces ha fet possible que més de 2.480 insercions i té la col·laboració de més de 3.900 empreses col·laboradores.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda demostra una vegada més que aposta per la col·laboració publico-privada com eix de la seva actuació en favor del territori i les persones. Per aquesta raó un dels seus objectius prioritaris és el suport a les polítiques actives d’ocupació i el seu compromís amb les persones més vulnerables, donant suport a actuacions en favor de la inserció laboral, com element integrador.