Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó + Centre d'indústria viva

Dimecres, 9 de desembre de 2020 a les 00:00

FEDER 2014-2020 - EIX6Logo FEDER Fons Europeu de Desenvolupament Local

 

El projecte turístic industrial del Vapor Aranyó i Centre d'indústria viva de Santa Perpètua de Mogoda compta amb una subvenció d'1.361.560 euros de la Unió Europea a través del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER). El projecte inclou la rehabilitació de la nau gran del Vapor Aranyó, una antiga fàbrica tèxtil que va donar lloc a la industrialització inicial del municipi; la nau màquina de Vapor, que és un petit annex a l'edifici; el pati de la fàbrica i l'entorn exterior a l'edifici, ubicat al barri de Centre Vila. Els Fons FEDER de la Unió Europea volen promoure la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural i enfortir la cohesió socioeconòmica dins de la Unió Europea.

El Vapor esdevindrà un centre de turisme industrial amb el Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV). L’oferta de turisme industrial inclourà l’organització d’actes, activitats, exposicions temporals i visites a indústries punteres del municipi, perquè ensenyin el seu procés de producció.

A més del Vapor, del nou Museu del Treball i la Indústria Viva també en formaran part els espais històrics de la Granja Soldevila, rehabilitats fa pocs mesos per a la seva recuperació per a aquests usos. Són el Celler, l’antesala de la Formatgeria, la Formatgeria i l’Auditori de la Granja Soldevila, que se sumaran, juntament amb l’església de Santiga, al projecte d’aquest futur museu de la ciutat que tindrà com a eix central El Vapor.

En el seu conjunt, el projecte suposarà una inversió total de 3.233.971,12 euros, dels quals el FEDER aporta 1.361.560,64 euros, la Diputació 600.000, mentre que la resta es sufraga amb recursos municipals.

Al juliol de 2021, s'ha incorporat al projecte Núria Traveset, directora del MTIV. 


Documentació

A la columna de la dreta podeu consultar i descarregar tota la documentació relacionada amb el projecte en el següent ordre:

  • Memòria tècnica
  • De l'avantprojecte de rehabilitació de l'edifici "El Vapor, nau alta" de Santa Perpètua de Mogoda:
    • Memòria 
    • Plànols
  • Concepció i disseny de l'exposició permanent a la nau gran del Vapor Aranyó, el futur Museu del treball i de la vida productiva, i espai nuclear del centre d'indústria viva, dels espais expositius a l'esglèsia de Santiga i a la Granja Soldevila i de la senyalització urbana interpretativa del sistema de projecte turístic industrial
  • Estudi museològic bàsic Vapor Aranyó, Museu del treball i centre d'indústria viva
  • Aixecament nau màquina del Vapor

Perfil del contractant
Darrera actualització: 10.02.2023 | 12:21