Entrevista amb l'alcaldessa i el regidor de Cultura

Isabel Garcia (dreta) i Marçal Sola, alcaldessa i regidor de Cultura respectivament, desenreden una tira de banderoles.
Isabel Garcia Ripoll, alcaldessa (dreta) i Marçal Solà Garcia, regidor de Cultura (esquerra)

"La ciutadania és qui posa color a la Festa participant i gaudint de les activitats"

Com es presenta aquesta Festa Major 2023?

Ens fa molta il·lusió presentar la programació d’aquest any, que incorpora grans novetats i alhora recupera activitats tradicionals. En primer lloc, volem aprofitar per agrair especialment la seva participació a les comissions de Festa Major i de Deskoncerts, a les entitats del municipi i a les empreses col·laboradores. Aquest any hem comptat amb una Comissió renovada, que ha aportat noves idees i com les seves predecessores ha treballat durant tot l’any per oferir un programa al gust de tothom amb caps de cartell com The Tyets, Ladilla Russa i Dàmaris Gelabert. També volem destacar que ambdues comissions han treballat de manera coordinada com es reflecteix en el resultat d’aquest programa divers, amb propostes per a totes les edats i gustos i que esperem que faci gaudir a tothom.

Moltes persones recordem amb nostàlgia els balls golfos a la Granja. Es recuperen aquesta Festa Major.

Sí, tot i que no tenen exactament el mateix format d’anys enrere amb grups en directe, es recupera l’essència dels balls golfos. Era una petició ciutadana i amb la comissió hem valorat oferir aquesta proposta de balls amb dj fins a la matinada en paral·lel als Deskoncerts en aquest espai tan emblemàtic com és el pati de la Granja Soldevila.

Enguany neix el Lil CAM + 14. En què consistirà?

El col·lectiu d’adolescents no acaba de trobar el seu espai a la Festa i aquesta és una nova proposta especialment dirigida a ells i elles. Es tracta d’una tarda d’hip hop, djs i música en directe perquè es puguin trobar i gaudir amb els amics i amigues de la música i el ball, en un espai com és CAM Bernades. 

Com a novetat també s’estrena un torneig de futbol sala.

La nostra festa també és esport. Les entitats esportives aporten moltes activitats de tot tipus però trobaven a faltar el que era un torneig de Festa Major. Així el diumenge de 9 a 21 hores celebrarem al Pavelló municipal una jornada futbolera adreçada a les categories infantil i cadet,

Com afecta la sequera a la Festa Major?

És molt probable que la greu situació de sequera que patim comporti la suspensió de les activitats amb aigua de la festa com són el tobogan i la festa de l’escuma. Hem de ser responsables amb aquest bé i ser els primers a donar exemple. En cas que finalment no les puguem celebrar, tenim preparades activitats alternatives potser no tan refrescants però sí molt divertides. A les piscines el dissabte i, el diumenge, en un altre dels espais per a activitats del municipi com és la Porxada dels Drets Humans. 

Els jardins del Vapor també s’estrenen com a nou espai de la Festa.

Amb la inauguració del Museu i la rehabilitació dels espais que envolten el Vapor, hem recuperat per a la ciutadania els jardins del Vapor, un espai magnífic per celebrar activitats en petit format. L’estrenem amb dos concerts vermuts, dissabte i diumenge.

Tancarem la Festa amb un castell de foc amb drons, com serà?

Aquesta era una proposta per a la festa major de l’any passat, però les autoritzacions administratives a l’empresa pirotècnica per fer-los volar no van arribar a temps; enguany està tot preparat i us podem assegurar que seran uns focs inoblidables. Es combinarà la música, la pirotècnia i la projecció d’imatges a través dels drons en el que serà un espectacle que unirà art i tecnologia, un espectacle digne per tancar una festa com la nostra. Convidem a tothom a gaudir-los, pagarà la pena!

Quin és el vostre desig per a aquesta Festa Major?

Que tothom hi gaudeixi! Convidem a tota la ciutadania a posar color a la festa, com diu l’eslògan del cartell d’enguany, a participar, a gaudir de la seva festa i de les seves amistats i familiars. Ajuntament, comissions i entitats dissenyem una programació però és la ciutadania la que posa color a les activitats i la que fa una realitat que la nostra Festa Major sigui un model de convivència, respecte, alegria i diversió.

* Entrevista realitzada el mes de juliol de 2023

Darrera actualització: 14.07.2023 | 14:52
Darrera actualització: 14.07.2023 | 14:52