Informació Pràctica

Informació viària

La Rambla romandrà tallada al trànsit des de la nit del dimecres dia 30 d’agost a les 23.59 h fins al dimarts 5 de setembre a les 22 h.

El tram del passeig de la Florida entre el camí de la Granja i l'avinguda de l'Onze de Setembre, entre el passeig de la Florida i l'avinguda Mossèn Jacint Verdaguer, romandran tallats al trànsit durant les tardes de divendres, dissabte, diumenge i dilluns de Festa Major.

Malgrat estigui tallat al trànsit, durant les havaneres, de dilluns a la tarda, al parc Central, s'habilitarà un espai d'aparcament, a l'avinguda Onze de Setembre, per a persones amb mobilitat reduïda.

Recordeu que durant el correfoc també es tallaran els carrers del recorregut. Mitja hora abans del castell de focs i fins a finalitzar l’espectacle, el camí de la Granja romandrà tallat al trànsit i les persones.

D'altra banda, amb motiu de la instal·lació de l'escenari a la Rambla, el veïnat d'aquest carrer haurà de dipositar els residus als contenidors de l'avinguda de Santiga.

A causa del recorregut del Correfoc, els contenidors de la plaça Nova es reubicaran dins la mateixa plaça cantonada Marià Fortuny.

Recorregut Correfoc

El recorregut del correfoc començarà a la Plaça de la Vila i continuarà pels carrers de Pau Claris, Rafael Casanova, Doctor Robert, Plaça Nova, carrers de Frederic Soler,  Pau Casals, La Rambla, els carrers de Santa Maria, Joan Fiveller i la plaça de Francesc Macià.

Aparcament

La Policia Local i Protecció Civil mantenen un mapa actualitzat amb el nivell d'ocupació de les diferents zones d'aparcament de la ciutat.

Consells de Seguretat

Correfoc

Les persones propietàries dels habitatges ubicats als carrers per on passa el correfoc caldrà que protegeixin els vidres. Es posarà a la seva disposició cartrons que podran recollir del 28 d’agost a l’1 de setembre a l’Ajuntament de 8 a 14.30 h. Podeu consultar el BAN publicat per l'Ajuntament.

Si participeu activament al Correfoc...

 • Porteu roba vella de cotó (pantalons llargs i camisa de màniga llarga)
 • Porteu el cap cobert amb un barret o un mocador
 • No agafeu mai una carrutxa de terra, encesa o apagada.
 • No us apropeu al carretó dels petards
 • Seguiu les instruccions dels diables
 • En cas de cremada, no hi poseu aigua, aneu a l’ambulància

Si el Correfoc passa pel vostre carrer...

 • No estacioneu el vehicle al pas del Correfoc
 • No deixeu roba estesa ni altres objectes inflamables a balcons i terrasses.
 • Tanqueu bé les finestres i persianes
 • No deixeu cap objecte al recorregut que pugui molestar el pas del Correfoc

 

Activitats d'aigua

L’Ajuntament ha programat unes activitats d’aigua per la Festa Major que estaran condicionades a les restriccions marcades per la Generalitat de Catalunya en funció de la situació de sequera. En alguns casos, hi haurà activitats alternatives.

A més, per combatre la calor s’instal·laran fonts d’aigua al parc de la Ribera.

 • Infantil amb escuma i aigua

Es recomana l’ús de roba de bany i ulleres de piscina.

 • Festa dels colors

Segur que esteu preparats i preparades per participar d’aquesta activitat de la Festa Major. Si ho feu recordeu que heu de fer servir roba vella (no sortireu nets), caldrà que feu servir ulleres per protegir els ulls i mocadors per tapar la boca. En cas de contacte amb els ulls, recordeu netejar-vos amb aigua abundant. El preu de la pols de colors serà d’un euro la bossa i de cinc euros el paquet de sis colors. Es posaran a la venda el mateix dia de l’activitat. Es recomana l’ús de roba de bany.

 • Tobogan gegant

Els menors de 4 anys obligatòriament han d’anar acompanyats per un adult. Es podran llançar dues persones per flotador, sempre i quan una d’elles sigui menor de 4 anys. Només es podran llançar un màxim de tres persones agafades. Es recomana l’ús de roba de bany i ulleres de piscina

Persones amb mobilitat reduïda

Les persones amb mobilitat reduïda disposaran als Deskoncerts, que se celebren al parc de la Ribera, d'un espai habilitat i controlat a tocar de l'escenari. Tindran accés unitats familiars acompanyant infants i fins a dos acompanyants de joves i adults.

Cuidem el medi ambient

Una parella torna un got reutilitzableEls gots de la Festa! Tots els bars amb llicència de Festa Major estan obligats a utilitzar gots reutilitzables. Totes les consumicions que es facin en aquests espais se serviran en aquests gots que tindran el cost d’un euro, en concepte de dipòsit. Un cop usats, els gots es podran retornar als mateixos bars de Festa Major. Les barres estaran instal·lades al parc Central, el parc de la Ribera, la Rambla, el Vapor i la Granja Soldevila.

Durant la festa, intenteu no generar residus i si es generen: cada cosa al seu contenidor!

Bases, reglaments, disposicions i inscripcions

Concurs de paelles 

 • Bases - (descarregueu el pdf)
 • Inscripcions: les inscripcions es realitzaran del 28 al 31 d’agost o fins que s’arribi a les 30 inscripcions a la Seu Electrònica del web de l’ajuntament de Santa Perpètua. En cas de no omplir el límit, es podran fer les inscripcions al parc de Catalunya 30 minuts abans de l’inici de l’activitat.

3r Concurs Travessa la bassa 

 • Bases - (descarregueu el pdf)
 • Inscripcions: les inscripcions es realitzaran en línia del 28 al 31 d’agost o fins que s’arribi a les 15 inscripcions al web de l’Ajuntament de Santa Perpètua. En cas de no omplir el límit, es podran fer les inscripcions al parc Central 30 minuts abans de l’inici de l’activitat. Inscripció gratuïta.
  • Autorització per a menors d'edat (descarregueu el pdf).

8a Cursa de Festa Major 

 • Bases - (descarregueu el pdf)
 • Inscripcions: de l'11 de juliol al 31 d'agost al web Championchip i de forma presencial al Pavelló de 8 a 14.30 hores o el mateix dia de la cursa si no s'ha arribat als 300 participants. La cursa se celebrarà dissabte 3 de setembre.

I Torneig de Futbol de Festa Major

 • Les inscripcions es realitzaran en línia del 23 al 30 d’agost o fins que s’arribi als 8 equips per categoria al web de l’Ajuntament de Santa Perpètua. La inscripció és gratuïta. Cal que un adult consti com a delegat d’equip.
 • Bases - (descarregueu el document pdf)

Escape Room al MTIV (Museu del Treball i la Indústria Viva)

Visites guiades al MTIV

 • Cal inscriure's  a la recepció del MTIV (presencialment en horari d’obertura del museu o al telèfon 93 560 02 48) o amb el formulari en línia.

La participació als concursos i activitats amb inscripcions suposa l'acceptació de les bases

Cal que compris...

Fanalet

Podreu adquirir els fanalets a l’inici del concert, diumenge, a la Rambla. El preu és de 0,5 euros.

Festa de colors

Podeu adquirir la pols de colors per a la festa al parc Municipal abans de l’activitat. El preu és d’ 1 euro per un color i 5 per a un lot de sis colors.

Mitjans de comunicació

Web i Xarxes Socials

Si voleu estar al dia de la Festa, podeu consultar tota la informació i el programa de la Festa Major al web municipal staperpetua.cat i a les xarxes socials de l’Informatiu @linformatiuspm a Instagram i twitter i de l’Ajuntament @ajuntamentSPM a Facebook i Twitter

Espai Ràdio

Ràdio Santa Perpètua oferirà programació especial en directe des del parc Central el dissabte i diumenge de 18 a 20 hores i dilluns des del Camí de la Granja amb el Recinte Firal d’11 a 13 hores.

L’emissora municipal oferirà música i entrevistes en directe per repassar tota l’actualitat de la festa. Sintonitza el 107.0 FM en directe o per internet. També pots seguir Ràdio Santa Perpètua per xarxes a Facebook.

Darrera actualització: 30.08.2023 | 13:07
Darrera actualització: 30.08.2023 | 13:07