Entrevista amb l'alcaldessa i el regidor de Cultura

Isabel Garcia (dreta) i Marçal Sola, alcaldessa i regidor de Cultura respectivament, desenreden una tira de banderoles.
Isabel Garcia Ripoll, alcaldessa i Marçal Solà Garcia, regidor de Cultura, Joventut i Comunicació

 

"Esperem la Festa Major amb la gran il·lusió de celebrar plegats el retrobament de la ciutadania"

 

Després de dos anys, celebrem una Festa Major d'Estiu sense restriccions.

Per fi podem tornar al nostre format habitual, amb activitats al carrer per a tothom i de tot tipus, amb l'objectiu que la ciutadania pugui gaudir i retrobar-se en aquest espai de convivència i alegria que és la Festa Major de Santa Perpètua. Recuperem la Rambla, el parc Central, la plaça de la Vila i el parc de la Ribera com a espais emblemàtics de la nostra festa. I tornem sense mascareta, sense distàncies i sense reserva d'entrades, però amb responsabilitat i amb la gran il·lusió de celebrar plegats aquest retrobament després de més de dos anys de pandèmia.

Com és la Festa Major 2022?

Juntament amb les comissions de Festa Major i Deskoncerts i amb les entitats culturals i esportives, hem dissenyat un programa que recupera l'essència de la nostra Festa, amb grans novetats però també seguint amb les activitats consolidades. Gairebé una cinquantena de propostes formen el programa que pretén combinar activitats de qualitat per a totes les edats durant quatre intensos dies.

Quines novetats es presenten?

Una de les grans novetats està relacionada amb el final de festa, el castell de focs que enguany consistirà en un espectacle piromusical. Recomanem que no us els perdeu perquè valdrà la pena. Confiem que serà la cirereta que tancarà una Festa Major que, de ben segur, serà molt especial per a totes i tots.

D'altra banda, des de les comissions i des de l'Ajuntament recollíem les opinions de la ciutadania any rere any i trobàvem que mancaven activitats més adreçades a un públic adolescent o molt jove; s'havien presentat propostes com les discos mòbils, que no van funcionar. Per aquest motiu, aquest any s'han programat com a novetat l'activitat Xtreme race, un concurs de TikTok i el concert de Flaixbac FM 'El va parir tour'. Confiem que agradi al públic adolescent i que puguin gaudir d'aquestes propostes.

Com es prepara una Festa Major?

La Festa es comença a gestar quan finalitza l'anterior, amb la valoració per part de la Regidoria de Cultura i dels diferents departaments municipals i de les comissions. Es recullen totes les aportacions i es comença a treballar en el disseny de la graella, que cal adaptar al pressupost disponible i a les necessitats plantejades. Durant els següents mesos, tenen lloc diferents reunions amb serveis municipals (brigades, neteja, seguretat, via pública, joventut, igualtat, esports, cultura, comunicació), entitats, comissions i empreses, per tal de coordinar-ho tot i poder oferir a la ciutadania la millor Festa Major. I els quatre dies de Festa, només per part de l'Ajuntament, es mobilitzen desenes de persones per poder-la fer realitat. És cert que dediquem molts esforços i recursos però creiem que val la pena, és el moment de màxima celebració conjunta de la ciutadania; quan sortim al carrer per gaudir de les activitats però també del nostre espai públic, de la restauració, de la relació amb els nostres veïns i veïnes... Un cop més aprofitem per agrair la col·laboració de les comissions , de les entitats del municipi que participen en la Festa, de les empreses col·laboradores i també de tot el personal municipal que es mobilitza per tal que tothom pugui gaudir de les activitats.

Què caracteritza la nostra Festa?

Com no ens cansem de dir, la nostra Festa és popular, participativa, diversa, multicultural, acollidora, responsable, sostenible... En aquest sentit, volem destacar que tornem a instal·lar els punts liles per una festa major segura per a tothom i lliure de sexismes. Agraïm a la ciutadania de Santa Perpètua el seu civisme i responsabilitat i confiem en que aquesta serà una gran festa. Desitgem que puguem recordar la Festa Major 2022 com la festa del retrobament i de l'alegria i convidem a tothom a gaudir-la i compartir-la amb la família, les amistats, el veïnat... de compartir-la amb tothom. Visca la Festa Major!

Darrera actualització: 22.07.2022 | 08:44
Darrera actualització: 22.07.2022 | 08:44