L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

Dijous, 28 de juliol de 2022 a les 09:35

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions favorables a les persones consumidores l’any 2021. 

És una dada que s’extreu de la Diputació de Barcelona després d’elaborar els cercles de comparació intermunicipals amb les dades estadístiques de les OMIC. Els CERCLES permeten “comparar i avaluar indicadors sobre la gestió, els recursos i la prestació del servei amb l’objectiu de millorar i reflexionar sobre la linia de treball”, tal com ha explicat la Regidoria de Consum de l’Ajuntament. L’Oficina de Santa Perpètua explica que les atencions presencials van augmentar l’any passat després de la pandèmia, amb un 81% de presencialitat. És un fet que “ens situa per sobre del doble de la mitjana del grup de municipis de la comarca i demostra que s’ofereix un servei personal, proper i directe”, ha explicat l’OMIC, ja que la mitjana comarcal és d’un 32% de visites presencials. L’OMIC ha recuperat gairebé 50.000 euros de les reclamacions gestionades l’any 2021 i de l’enquesta de satisfacció que es realitza després de cada gestió la nota mitjana ha estat un nou. En aquestes valoracions l’OMIC ha detallat que “es poden veure comentaris de les persones ateses com: eficiència, tracte cordial, bona atenció, etc”.

A més, l’Oficina ha detallat que més de 290 persones van gaudir de les activitats de sensibilització realitzades a centres educatius del municipi, com és el cas de la Gimcana del Consum, “que va tenir molt èxit i bona valoració per part de les escoles”.

El regidor de Consum de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Antonio Egea, ha explicat sobre aquestes dades que “estem molt contents i hem de continuar apostant en la línia d’atenció a la persona consumidora”. Egea ha destacat que l’Ajuntament “continuarà treballant per aquests resultats i potenciar l’estructura que tenim actualment del personal al servei”. Sobre la presencialitat en temps de pandèmia el regidor de Consum ha detallat que “les persones han necessitat verbalitzar les seves reclamacions i hem estat a l’alçada per donar una resposta positiva i pràctica”

Darrera actualització: 28.07.2022 | 10:46