Tornar-se Vegetal

Dilluns, 28 d'agost de 2023 a les 00:00

Del 31 d'agost al 29 d'octubre de 2023 a la Sala d'exposicions La Granja.

Inauguració: dijous 31 d'agost a les 20h. 

Tornar-se vegetal és un projecte curatorial d’Angélica Tognetti amb la participació dels artistes perpetuencs Eva Carretero Ariño, Laura García Villasclaras, Godot’s Eye, Alba Munuera, Judit Polo i Alba del Valle. La mostra és el resultat de mesos de treball dels artistes seleccionats. Una autèntica aposta per fomentar la creativitat local i crear connexions entre artistes.

En el marc del procés creatiu de l'exposició de Festa Major "Tornar-se vegetal".

Programa d'Activitats Complementàries - Sala d'Exposicions La Granja

  • Dijous 13 de juliol 19 hores: Taller "Botanografies callejeras", a càrrec d'Itxaso Corral Arrieta. 

"Botanografías callejeras" és un trajecte que es pregunta sobre el temps i la matèria vegetal i la nostra vida en inevitable immersió atmosfèrica. El que inspirem a cada moment no és més que el producte del metabolisme de l'univers vegetal, aquest residu del seu existir que ens manté vives: respirar, la més gran de les arts vives. En aquesta ocasió conversarem, respirarem juntes, agrairem la nostra condició extraterrestre i buscarem les paraules màgiques que ens enllacen amb allò vegetal.

Itxaso Corral Arrieta és artista i desenvolupa el seu treball en els entorns i els contorns de les Arts Vives, la Performance, l'Escriptura, l'Edició de Publicacions i en contextos Educatius i de Investigació en Arts.

  • Dimecres 19 de juliol 19 hores: Taller "Abraçar allò vegetal des de dins del cos", a càrrec de Natalia Lázaro Prevost. Obert a tothom.

"Abraçar allò vegetal des de dins del cos" convida a obrir interrogants sobre les implicacions d’apropar-nos a estats desconeguts, investigant la tensió que existeix entre l’emancipació individual i col·lectiva com a eix important de transformació. Es proposa generar un espai de trobada entre els cossos i els vegetals com a elements d’estudi al voltant de la salut mental que ens permetin un desplaçament cap a l’àmbit de la performance col·lectiva participativa. En aquesta activitat es proposaran un seguit de dinàmiques d’interrelació que permetin, a través de la investigació, el moviment i el registre, prendre contacte amb les potencialitats de reconèixer des del cos allò vegetal com a part de la vida.

Natalia Lázaro Prevost és artista i periodista. Realitza investigacions visuals que exploren els mecanismes d'opressió exercits en la representació històrica del cos, especialment de la dona, des de diverses disciplines mèdiques.

  • Dijous 27 de juliol a les 19.00h: Paula Bruna. La vida de las plantas. Una lectura mixturada de la filosofia de Emanuele Coccia

Diu Emanuele Coccia que la vida de les plantes és el fonament de la vida animal, i per això “és la forma més intensa, més radical i més paradigmàtica de l'ésser en el món”. Amb el parc com a escenari i les plantes com a presències mediadores, ens aproximarem a “La Vida de les Plantes”, el llibre del filòsof Emanuele Coccia, i experimentarem amb la seva proposta de situar-nos en el punt de vista de les fulles, les arrels i les flors per a comprendre el món.

Paula Bruna és artista i ambientòloga. Investiga sobre la conformació del relat del Antropoce des d'un punt de vista no humà, mitjançant una combinació de ciència, ficció i art.

  • Dissabte 21 d'octubre: Taller "Descobrim el món vegetal"

Amb la intenció que els més petits també puguin conèixer les meravelles que amaguen les plantes i la importància clau del seu paper en els nostres ecosistemes i en la nostra vida, La Creativa t’ofereix un taller pràctic a través de l'art, l'aquarel·la i un recorregut guiat pel procés creatiu de l'exposició, ens aproparem a la vida que s'amaga sota les arrels, les fulles i les flors del món vegetal.

L'Alba del Valle (artista especialitzada en gravats) i L'Eva Carretero (il·lustradora científica) dues de les artistes participants en la creació d'aquest projecte, s'encarregaran d'acompanyar petits i grans, per endinsar-se en el meravellós univers de les plantes.

Darrera actualització: 21.09.2023 | 10:19