Exposició TRES PASSES

Dilluns, 4 de març de 2024 a les 00:00

TRES PASSES, exposició a càrrec d’ECS.

  • Del 3 de maig al 9 de juny de 2024
  • Sala d’Exposicions La Granja
  • Inauguració: divendres, 3 de maig a les 20 h

L'artista Elias Colomé presenta amb l'exposició Tres passes un recull significatiu d'algunes obres que expliquen el seu recorregut creatiu incansable així com vital, des d'uns orígens autodidactes de la mà del grafiti, a l'expressió en tres dimensions de l'escultura i la barreja de materials i influències.

En la passejada per la sala, el visitant descobrirà, primer, obres que porten el món de l'art urbà al paper en una evolució cap a l'expressió onírica i impossible de les tres dimensions d'un món complex, carregat, on el dibuix té més protagonisme que l'element cromàtic i que recorda el llenguatge de carrer, però que ja no ho és.

En segon terme, l'artista ens proposa, ara sí, un salt a l'expressió en tres dimensions. Presenta unes escultures en terracota, un material senzill, de temps antics, però també carregat de possibilitats i matisos, que aprofundeixen en la relació entre la matèria i el buit.

En aquest punt, el visitant trobarà, per una banda, uns caps humans laberíntics, onírics, que obren la porta a la il·lusió òptica i remeten al subconscient. Enllacen amb les pintures de l'etapa anterior, però ens mostren una experiència de volums portats al límit tant inquietants com suggerents. Per altra banda, el visitant trobarà unes peces amb perfils sinuosos i envoltants que juguen amb formes orgàniques i estructures arquitectòniques.

Finalment, en una tercera passa, l'obra més recent, l'artista ens mostra l'experimentació amb dos materials molt diversos per la seva duresa i mal·leabilitat: la terracota i el ferro. El joc entre la matèria i l'espai es fa més evident i malgrat l'aparent incompatibilitat dels materials el seu diàleg ens evoca la lleugeresa, la intuïció i la llibertat creativa.

Contemplar a la Sala d'Exposicions La Granja de Santa Perpètua de Mogoda, la selecció d'obres que resumeixen bé tres estadis creatius permetrà al visitant entendre bé l'univers i l'imaginari de l'artista i captar la seva pulsió incansable per la creació i l'art a partir de la imaginació i els reptes tècnics.

Darrera actualització: 04.04.2024 | 16:11

Imatges