Estat d'alerta per sequera a la conca Ter-Llobregat

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 00:00

Ha entrat en vigor la declaració de l'estat d'alerta per sequera a la conca Ter-Llobregat, que abasteix més de 200 municipis, entre ells Santa Perpètua.

Per ara, la situació no afectarà el consum domèstic però sí usos agrícoles, industrials o urbans. Degut a l’excepcionalitat de la greu situació de sequera que pateix Catalunya, l'Ajuntament de Santa Perpètua fa una crida a la responsabilitat ciutadana i demana que es faci un ús responsable de l’aigua per intensificar l'estalvi i poder garantir el subministrament

Afectacions:

  • Limitacions del consum d'un 5% per a usos industrials
  • Limitacions urbanes en el reg de jardins i zones verdes, que només es podrà fer de vuit de la nit a vuit del matí. A més, els serveis municipals prioritzaran l’ús d'aigua no potable
  • Prohibició d'omplir fonts ornamentals. En el cas de Santa Perpètua, les fonts ornamentals són de circuit tancat (aigua re-circulada) i s'ha adaptat un nou horari de funcionament d'una hora al dia. Per aquest motiu, la font de la rotonda de la Font només funcionarà entre les 12.30 i les 13.30 hores.

A Santa Perpètua el consum d'aigua és molt responsable i se situa al voltant dels 190 litres per habitant i dia. Aquesta fase d'alerta estableix un consum de 250 litres per habitant i dia.

 

Darrera actualització: 25.11.2022 | 14:50