Cap infant sense joguina

Dimecres, 16 de novembre de 2022 a les 00:00

És una campanya solidària dirigida a infants i adolescents de 0 a 17 anys que la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda gestiona des de l’any 2012 i que té per objectiu que cap infant de Santa Perpètua es quedi sense joguina la nit més màgica de l’any, la Nit de Reis.

És important que no només es treballi per acompanyar i donar suport a aquelles persones que es troben en situacions de dificultat i que necessiten assistència o cobertura de necessitats immediates i bàsiques, sinó també donar cobertura a les necessitats que contribueixen a generar benestar en els nuclis familiars.

Així, Cap infant sense joguina pretén reduir la desigualtat d’accés a les joguines, jocs i/o llibres, objectes que tenen un paper rellevant en el creixement i el benestar dels infants i adolescents. Tenint en compte aquests components socials i educatius, es considera rellevant que les joguines siguin no bèl·liques i no sexistes.


Com es participa?

Les famílies que vulguin rebre les joguines, jocs i/o llibres han de presentar instància específica de forma telemàtica a la Seu Electrònica de l’Ajuntament o bé, demanant cita prèvia per fer-ho presencialment a l’OAC del 21 de novembre al 2 de desembre, ambdós inclosos. En la instància les famílies sol·licitants poden especificar quin tipus de joc o joguina creuen que pot agradar més al seus fills i filles, amb l’objectiu d’adaptar-se a les necessitats de cada família i gustos de cada infant.

Per altra banda, totes les persones que vulguin col·laborar solidàriament en la campanya poden deixar joguines, jocs i/o llibres no bèl·liques, no sexistes i sense embolicar a tots els centres cívics del municipi entre el 12 i el 16 de desembre.

Per acabar, la campanya compta amb la col·laboració dels joves voluntaris dels Serveis Comunitaris dels instituts perpetuencs, actuació coordinada des del Pla Educatiu de Ciutat (PEC). Aquests i aquestes joves prepararan els lots amb les joguines, jocs, llibres i la “Guia de joguines no sexistes” que s’entregaran a cada família.

Darrera actualització: 25.11.2022 | 11:28