Aquesta mitjanit comença la campanya de les eleccions municipals

Dijous, 11 de maig de 2023 a les 13:00

A la mitjanit del 12 de maig comença la campanya electoral de les municipals 2023. Els mitjans de comunicació de l'Ajuntament de Santa Perpètua faran una àmplia cobertura.

Les eleccions municipals són un moment molt destacat en la vida de qualsevol localitat i els mitjans de comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua plantegem un seguiment exhaustiu de la campanya que anirà del 12 al 26 de maig així com de la jornada electoral, el 28 de maig. La novetat d’aquests comicis és que Ràdio Santa Perpètua organitza un debat electoral amb els alcaldables de les candidatures el dia 25 de maig. També ha convocat vuit entrevistes als caps de llista en el marc de l’Informatiu Matí i altres vuit que podreu llegir en l'edició 706 de L'Informatiu.

El debat de les eleccions municipals 2023 pretén oferir a la ciutadania una imatge global de qui són i que proposen els i les candidates a l’alcaldia de Santa Perpètua. Aquest acte, novetat al municipi, està programat per al 25 de maig a les 19 h a la Sala de Plens. Serà una activitat que es podrà seguir presencialment amb l’aforament habitual de l’espai i també a través de Ràdio Santa Perpètua (107.0 FM), online i als facebooks de l’emissora municipal i de l’Ajuntament. Durant una hora i mitja els alcaldables exposaran aspectes d’àmbits diversos inclosos en el seu programa per intentar convèncer l’electorat i obtenir els millors resultats el 28M.

Prèviament, els i les caps de llista seran entrevistats a Ràdio Santa Perpètua. Una candidatura cada dia, de dilluns a divendres, entre els dies 15 i 24 de maig a les 9.30 h del matí. L’ordre de les entrevistes i la seva durada progressiva segueix la Llei orgànica del Règim electoral general. Tindran 10 minuts les formacions sense representació, 20 minuts les formacions que van obtenir entre un 5 i un 20% dels vots vàlids i 30 minuts aquells partits que van aconseguir més d’un 20% dels vots vàlids emesos en les anteriors municipals.

Les entrevistes es faran en rigorós directe i després es podran escoltar al podcast de l’emissora. L’ordre serà el següent: VOX; Partit Popular (PP); Candidatura d’Unitat Popular - Alternativa Municipalista (CUP-AMUNT); Junts per Santa Perpètua de Mogoda - Compromís Municipal (CM); Ciutadans - Partido de la Ciudadanía (CS); Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP); Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal (ERC-AM) i Santa Perpètua En Comú - Confluència (SPEC-C).

La publicació municipal L’Informatiu en la seva edició nº 706 té previst un plec especial sobre les eleccions amb tota la informació relativa a la jornada del 28M, com col·legis i cens, candidatures i també amb entrevistes als caps de llista seguint el mateix criteri de proporcionalitat als vots de les darreres eleccions que en les entrevistes radiofòniques.

Els serveis informatius de Ràdio Santa Perpètua i l’Informatiu en la seva versió digital oferiran notícies de l’inici de campanya, dels actes centrals de campanya que organitzin les formacions i a través d'aquest web municipal i de les xarxes socials de L’Informatiu (Twitter i Instagram) cada dia hi haurà una agenda de campanya amb els actes programats.

 

Darrera actualització: 26.05.2023 | 13:45