Exposició - Terra de Cendra

Divendres, 4 de novembre de 2022 de 20.00 h a 21.00 h

Acte inaugural de l'exposició de Pol Peiró. Fins a l'11 de desembre. DT, DC, DJ i DV de 17 a 20 h i DS d’11 a 14 h.

Preparar un text per parlar d’una col·lecció d’obres és sempre un repte. Estem massa acostumats a omplir de paraules grandiloqüents obres buides de contingut, quan precisament el procés hauria de ser a l’inrevés: les obres haurien de comunicar per si soles sense l’ajuda de les paraules

En aquest sentit, confesso que cada vegada em sento més lluny dels discursos artístics contemporanis i que em declaro defensor de la complexitat que rau en les coses senzilles, per paradoxal que sembli.

Per parlar de “Terra de Cendra” és indispensable fer menció a la tècnica amb què han estat pintades totes i cadascuna de les obres, ja que en ella rau l’essència i raó d’aquestes peces: la tècnica emprada ha consistit en la preparació i elaboració del pigment que prové de la mateixa terra, extret directament d’aquesta conca mediterrània tan propera i tan nostra.

Amb aquestes obres recupero una tècnica ancestral, ecològica i sostenible com ho és la tinta medieval o tinta fèrria per repensar-la i revisitar-la des de la contemporaneïtat artística, intentant extreure d’ella la màxima potencialitat comunicativa i plàstica.

Així doncs, amb Terra de Cendra parlem del paisatge, però no són paisatges amables: són paisatges interiors, a voltes àrids, banyats amb cendra, però amb un bri d’esperança. De cada paisatge de cendra en sorgiran, sens dubte, noves i renovades arrels.

Pol Peiró, novembre del 2022

Org.: Regidoria de Cultura

Espai 1 - La Granja Espai Cultural

Plaça de l'Era, s/n (Granja Soldevila) - 08130 Santa Perpètua de Mogoda - Barcelona
Telèfon: 935 600 103 (ext 1301)
Adreça electrònica: exposicions@staperpetua.cat
Horari:  
Sala d’exposicions Espai 1
Dm, Dc, Dj i Dv de 17 a 20h
Ds, d'11 a 14h
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 18.10.2022 | 09:24