Inauguració de l'exposició "Trajecte" de Julio César Ortega

Divendres, 29 d'abril de 2022 de 20.00 h a 21.00 h

Fins al 29 de maig.

"Amb l'enigmàtic codi numèric 0208196729042022, Julio César Ortega Solano ens convida a gaudir entorn del seu particular "Trajecte", títol real d'aquesta exposició. Aquesta llicència numèrica, lúdica i alhora conceptual, delimita la data a partir de la qual l'artista arranja la seva ontologia quan neix un 02 d'agost de 1967 per aturar-se al moment inaugural d'aquesta mostra el 29 d'abril de 2022. Aquests límits ens indiquen clarament que tot ésser humà té un trajecte vivencial que es pot aturar en qualsevol moment per girar la vista enrere i evidenciar reflexivament, com a creador multidisciplinari, tot un conjunt d'obres seleccionades de les últimes tres dècades.

El treball de l'artista Julio Ortega, demiúrgic, de gran potencial creador, transita en narratives que procedeixen d'una gran dimensió humana. Mitjançant símbols i iconicitats comparteix tot un seguit d'idearis que cal observar a les seves pintures, dibuixos, serigrafies, ceràmiques i escultures. Pluralitat i versatilitat en una Architecturae [Arquitectònica], la pròpia d'un constructor, ja que n'hi ha artistes, com és el cas, que pensen i condicionen el seu pensament a l'objecte, obra, peça i construcció.

L'artista, des d'aquesta territorialitat gnòstica: matèria-pensament i memòria, coneixement i aprenentatge, és gran coneixedor dels oficis i les professions artístiques i des d'aquesta perspectiva exerceix una docència de qualitat com a professor de la secció Escultura i Creació de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Aquest Trajecte de Julio César Ortega Solano, que es presenta a l'Espai 1 del Centre Cultural La Granja de santa Perpètua de Mogoda, esdevé segurament en aquesta tipologia d'art i artista un nou punt d'inflexió i de partida vers un nou viatge, nou trajecte ontològic, aquell viatge que Camus va categoritzar com el més autèntic i personal dels viatges, el que surt de l'ésser per retornar a l'ésser.

Rafael Romero Pineda.
Comissari de l'Exposició."

Org.: Regidoria de Cultura

Espai 1 - La Granja Espai Cultural

Plaça de l'Era, s/n (Granja Soldevila) - 08130 Santa Perpètua de Mogoda - Barcelona
Telèfon: 935 600 103 (ext 1301)
Adreça electrònica: exposicions@staperpetua.cat
Horari:  
Sala d’exposicions Espai 1
Dm, Dc, Dj i Dv de 17 a 20h
Ds, d'11 a 14h
Vegeu situació en el mapa
Darrera actualització: 04.04.2022 | 12:54