Gira del vi novell català

Divendres, 18 de novembre de 2022 de 17.00 h a 20.00 h

Una wine truck s’instal·larà a la plaça del Mercat i s’hi podran tastar 13 vins novells de 7 denominacions d’origen catalanes.

Es tracta dels vins dels cellers Carles Andreu, Josep Foraster, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; el Celler de Sanuí, de la DO Costers del Segre; el Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; els cellers Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; el Celler Cooperatiu de la Granada, Covides i Maset, de la DO Penedès; el Celler Cooperatiu d’Artés, de la DO Pla de Bages; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta.

Amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte únic, els cellers catalans que n’elaboren han unit esforços i organitzen diferents activitats, com aquesta gira que porta el vi novell per tot Catalunya amb una wine truck i que culminarà el proper 10 de desembre desembre a Barcelona, amb la Festa del Vi Novell que tindrà lloc als jardins del Palau Robert.

El primer vi de l’any

El vi novell és el primer vi fet amb la collita de l’any. Es tracta d’un vi sense cap mena de repòs que, tan bon punt ha acabat la fermentació, es prepara per ser embotellat i distribuït per al seu consum immediat. Això li dona unes característiques especials entre les quals destaquen la frescor i el gust afruitat, que recorda al del raïm acabat de collir. Es tracta d’un vi alegre i sense pretensions ideal per acompanyar àpats informals com un pa amb tomàquet i embotit. De fet, la seva sortida anava associada a la data en què a les masies es feia la matança del porc i s’aprofitava que s’hi reunia molta gent per obrir el vi de la nova collita.

Org.: Diversos cellers catalans
 

Mercat Municipal

Av. de Santiga, s/n - 08130 Santa Perpètua de Mogoda - Barcelona
Telèfon: 935446163
Horari:  
De dilluns a dijous de 7.30 a 14.00 hores. Divendres de 7.30 a 20.00 hores (interrompudament). Dissabtes de 7.30 a 14.00 hores.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 16.11.2022 | 08:20