Vés al contingut (premeu Retorn)

Setze veïns del municipi reben formació de jardineria i pavimentació

per Comunicació darrera modificació 24/04/2018 11:25
Ambdues accions s’inscriuen al programa del SOC Treball als barris i estan vinculades a nous plans d’ocupació

Setze veïns del barri de Can Folguera estan duent a terme les accions formatives dels programes de qualificació professional de Jardineria Ecològica i de Paviments Arquitectònics. Ambdues estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa Treball als barris.

Com a novetat, la Regidoria de Desenvolupament Local ha indicat que els participants a ambdues accions, adreçades a veïns del barri de Can Folguera, podran obtenir títols oficials que els ajudaran a millorar les competències professionals. D’aquesta manera, en el cas de la formació en jardineria, s’ha inclòs un mòdul que permet l’obtenció del carnet de nivell bàsic de manipulador de productes fitosanitaris a més de poder consolidar coneixements d’ofici com instal·lació i manteniments de sistemes de reg, basses naturalitzades, ús i manteniment de maquinària com desbrossadora, tallabardisses o airejadores. Pel que fa al programa de Paviments Arquitectònics, s’han incorporat dos mòduls que permetran als participants obtenir dues titulacions que aporten un valor afegit dins del sector com són la prevenció de riscos laborals (60 hores) i la pavimentació.

En total, pel que fa a la formació en jardineria, s’han previst un total de 145 hores, mentre que els vuit participants del programa de paviments arquitectònics rebran un total de 120 hores.

Un cop finalitzades aquestes accions formatives, el 75% dels participants podrà accedir a un contracte d’experienciació laboral de sis mesos on posaran en pràctica els nous coneixements assolits i desenvoluparan tasques de millora i adequació en diferents ubicacions de Can Folguera.

El programa Treball als barris s’adreça als municipis beneficiaris de la Llei de barris, com és el cas de Santa Perpètua amb el Pla de Can Folguera. Els dispositius d’inserció laboral Dones Competents i Engega’t també s’inscriuen en aquesta subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya que rep anualment l’Ajuntament des de l’any 2008 i que en aquesta darrera convocatòria s’ha situat en 439.364,01 euros.