Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Eix de la riera de Caldes acull més d'una seixantena d'empreses noves el primer trimestre

per Comunicació darrera modificació 08/07/2015 11:18
Santa Perpètua va liderar la creació de societats mercantils entre gener i març d'aquest 2015

 Entre l’1 de gener i 31 de març d’aquest any han començat a operar a l’Eix de la riera de Caldes un total de 63 noves societats mercantils, segons dades de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes. L’àmbit, que agrupa als municipis de Caldes, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i S­ent­­menat, té una elevada concentració d’activitat econòmica. Hi ha domiciliades 3.288 empreses. Aquestes empreses donen feina a 38.145 treballadors. Així mateix, al territori hi ha treballant uns 7.000 autònoms.

Els municipis de Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui lideren la creació d’empreses del trimestre. El primer dels municipis ha vist néixer 19 noves companyies; el segon, 14; i el tercer, 13. Si es posa en relació el nombre de societats creades al conjunt de l’eix amb el teixit empresarial existent (3.288 empreses durant el primer trimestre), s’obté una ràtio de 2 noves empreses per cada 100 existents.

Per mesos, el gener ha estat el període més actiu amb 25 noves companyies. Al febrer i al març el ritme de creació ha estat menor. Durant el febrer, han iniciat operacions 18 empreses i al març, una vintena.

A nivell de sectors econòmics, la construcció i el comerç encap­çalen les noves activitats. En total, s’han creat 20 societats mercantils relacionades amb l’àmbit de la construcció, i 17 dedicades a activitats comercials (d’entre elles, nou de comerç a l’engròs). El sector industrial reuneix set noves companyies, la gran part dedicades a la fabricació i reparació de maquinària (cinc).

La Regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua destaca que, de les 63 societats recent creades el primer trimestre de l’any, un 22% es dediquen a serveis avançats, i, entre elles, n’hi ha vuit d’alt valor afegit. Pertanyent a àmbits com el de les telecomunicacions, serveis tècnics i d’enginyeria o altres activitats professionals i científiques.

Al territori de l’Eix hi ha domiciliades un 8% d’empreses d’alt contingut tecnològic, una proporció notablement superior a la del conjunt de la província de Barcelona, amb el 4,7%. També s’ha de destacar que el 18,4% del treball assalariat domiciliat a l’Eix de la riera és d’empreses d’alt contingut tecnològic (7.024 llocs de treball), un valor també més elevat que al conjunt de la província de Barcelona (10,3%). Aquest creixement dels serveis avançats dóna força al potent teixit empresarial existent a un del eixos industrials més potents de tot Catalunya.