Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament organitza la primera Mostra de Vehicles Elèctrics per l'aniversari del CREVE

per Comunicació darrera modificació 19/11/2014 14:12
El 22 de novembre es podran conèixer de primera mà els avantatges de conduir aquests vehicles

La primera Mostra de Vehicles Elèctrics se celebrarà el dissabte 22 de novembre des de les 10.30 hores fins a les 14 hores al recinte firal. Durant la jornada, la ciutadania podrà conèixer de primera mà els avantatges de conduir un vehicle elèctric. Prèviament, es realitzarà la prova Silenci es roda!, que consisteix en la concentració i circulació de vehicles elèctrics per carrers de Santa Perpètua amb l’objectiu de realitzar mesures ambientals i contrastar-les amb la situació al mateix carrer escollit quan no hi circulen vehicles elèctrics. La prova es realitzarà entre les 10 i les 10.30 hores. Aquestes activitats s’organitzen per commemorar el primer aniversari del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE).
La primera Mostra de Vehicles Elèctrics reunirà al recinte firal el 22 de no­vembre la major concentració de vehicles elèctrics que s’ha realitzat a l’eix de la riera de Caldes. Les persones que vulguin podran conduir aquest tipus de vehicles i conèixer les característiques concretes de cadascun. El recinte estarà obert des de les 10.30 fins a les 14 hores amb la intenció que els assistents puguin provar motos, turismes, bicicletes i d’altres tipologies de vehicles elèctrics com pot ser el Segway. L’organització delimitarà diferents circuits per provar aquests vehicles i també habilitarà un circuit per a motos elèctriques infantils. A la mostra, també estaran exposats altres formats de vehicles elèctrics que ja comencen a introduir-se en les ciutats, com pot ser el primer taxi elèctric que circula per Barcelona, dos camions cedits per l’empresa Urbaser i altres vehicles que utilitzen les entitats públiques per al manteniment urbà o la policia local, amb una clara aposta per la sostenibilitat, segons explica la Regidoria de Promoció Econòmica.
D’altra banda, es portarà a terme la realització del projecte Silenci es roda!, que consisteix en la concentració i circulació de vehicles elèctrics per carrers de Santa Perpètua amb l’objectiu de realitzar mesures ambientals i contrastar-les amb la situació al mateix carrer escollit quan no hi circulen vehicles elèctrics. La prova es realitzarà entre les 10 i les 10.30 hores. Per prendre les mesures comparatives, col·laborarà en aquesta prova la Direcció General de Qualitat Ambiental amb equips de sonometria situats estratègicament al carrer de Genís Sala. Aquesta prova només s’ha realitzat una vegada a la ciutat de Barcelona, segons ha destacat la Regidoria.
A banda de la reducció de la contaminació acústica, entre els avantatges que es deriven de la conducció d’un vehicle elèctric, destaca que els vehicles elèctrics són més ecològics, desprenen menys emissions de CO2 a l’atmosfera, són mecànicament més simples que els de combustió per tant tenen menys avaries i un menor manteniment es produeix una major eficiència energètica respecte als vehicles de combustió i un major estalvi energètic.
L’associació catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour, el Gremi de Tallers de Reparació i Venda d’Automòbils i Recanvis de Sabadell i Província de Barcelona, el Gremi d’instal·ladors de Sabadell i Comarca, concessionaris, així com empreses compromeses amb la mobilitat elèctrica, que cediran els seus vehicles elèctrics, col·laboren amb la mostra.
El CREVE es va inaugurar l’octubre de 2013 i és un espai pioner per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger, oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori i per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric. Aquesta iniciativa és una de les actuacions innovadores que, dins del projecte Plataforma de desenvolupament del Vehicle Elèctric a la riera de Caldes, que porta a terme l’Ajuntament de Santa Perpètua, conjuntament amb els altres municipis de la riera de Caldes: la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat.  

 

Podeu descarregar el cartell amb la programació en aquest enllaç