Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament inicia el 4 de juny el primer itinerari del nou dispositiu TIC de suport a la cerca de feina

per Comunicació darrera modificació 28/05/2018 09:59

El proper dilluns 4 de juny començarà el primer itinerari d’Ofimàtica bàsica del Dispositiu d’Orientació i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (DOT) 2018, que programa la Regidoria de De­senvolupament Local. L’objectiu és donar suport a la recerca de feina a través de diferents càpsules i mòduls d’orientació i formació, a través d’accions formatives i d’orientació que donin a les persones eines per desenvolupar les competències necessàries en el mercat de treball actual. El programa és gratuït i s’adreça a totes les persones del municipi que estiguin en situació d’atur o treballant i en cerca de millora d’ocupació i amb dificultats per trobar feina. El dimarts 29 de maig s’ha programat una sessió informativa a les 10 hores amb les persones interessades per explicar el dispositiu i les accions previstes. De de la Regidoria de Desenvolupament Local recorden que també es fan assessories individualitzades per aconsellar quines formacions són adients per a cada cas.

El dispositiu es presenta amb un itinerari personalitzat de manera que a totes les persones participants se’ls dissenyarà un Pla de desenvolupament competencial que els permetrà realitzar diferents accions individuals i grupals. Les accions estaran estructurades en mòduls TIC d’alfabetització digital (18 h), ofimàtica bàsica (60 h) i xarxes socials i professionals (12 h). També inclou un mòdul d’anglès de 100 hores i la possibilitat de 148 hores de pràctiques en empreses i càpsules relacionades amb les tècniques de recerca de feina.

El DOT 2018 també inclou càpsules de millores de competències transversals relacionades amb l’autoconeixement, la comunicació emocional, l’apoderament i l’autoestima i el suport emocional.Passat l’estiu, es duran a terme cursos per a l’obtenció dels carnets de carretoners i de manipulació d’aliments. 

El programa compta amb el cofinançament de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Per a més informació, cal adreçar-se a la Unitat d’Orientació i Inserció Laboral de la Regidoria de De­senvolupament Local.