Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament destinarà enguany 4,5 milions d'euros al Pla d'Inversions

per Comunicació darrera modificació 03/07/2018 09:51
Nous camions de recollida de residus, la coberta de la pista exterior de patinatge i la remodelació de la plaça del Mercat són alguns dels nous projectes aprovats

L'Ajuntament de Santa Perpètua destinarà aquest any 4,5 milions d'euros al Pla d’Inversions 2016-2019, segons la modificació de crèdits aprovada pel Ple municipal del mes de juny celebrat ahir. L'adquisició de nous vehicles de recollida de residus, la construcció d'una nau per a aquests, la coberta de la pista exterior de patinatge de l'avinguda de Girona i la remodelació de la plaça del Mercat són alguns dels nous projectes aprovats.

L'origen del pressupost d'aquesta modificació de crèdits és 2,8 milions d’euros a través de préstecs bancaris; 1,6 milions de subvencions de la Diputació de Barcelona; 180.000 euros del fons de patrimoni del sòl; 175.000 euros d’aportacions de les empreses dels polígons industrials i 304.000 euros de baixes d’altres partides, com va detallar el tinent d'alcalde d'Organització i Economia, Albert Ortiz.

Per a aquesta anualitat, l’Equip de Govern destaca que hi ha 200.000 euros per al pressupost participatiu al qual ja s’han fet arribar més d’una trentena de propostes per part de la ciutadania. Altres projectes són la coberta de la pista exterior de patinatge, dotada amb 164.000 euros; la remodelació de la plaça del Mercat, amb un cost de 180.000 euros; la millora de l'Arxiu Municipal, amb 50.000 euros; la millora d'enllumenat i el clavegueram i la instal·lació de fibra òptica als polígons industrials, dotada amb 850.000 euros; la construcció d’una nau per als vehicles de recollida de residus de l’empresa municipal Mogoda Serveis, amb 500.000 euros; i la compra de vehicles per a aquesta finalitat, amb una dotació de 665.000 euros. També s’inclou la renovació de part de la flota de vehicles dels serveis municipals, amb un pressupost de 100.000 euros, mentre que per a la renovació d'equips informàtics i millora de programari es destinen 137.800 euros.

La modificació de crèdits va ser aprovada amb els vots del govern municipal format per ICV-E i PSC i l’abstenció d’ERC-MES, C's, les CUP i la PCCA.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va fer un balanç del Pla plurianual d'inversions del qual va dir que "està superant positivament els objectius que inicialment havíem previst per quantitat i qualitat de les accions i pels resultats econòmics que hem obtingut". El Pla incloïa inicialment disset programes. “El que en un principi era una proposta d’oportunitats per al nostre municipi, ara puc afirmar que és una realitat executada o en procés d’execució que, amb la suma de l’anualitat 2018 superarà àmpliament els objectius programats inicialment”, va indicar.

L'alcaldessa va explicar que el Pla d'inversions 2016-2019 va començar amb un pressupost de 9,5 milions d'euros, però ara amb l'aprovació ahir pel Ple de la partida de 2018 el Pla puja a gairebé 12,7 milions d'euros i va detallar que s'ha canviat el finançament de recursos propis per préstecs majoritàriament. En aquest sentit, Isabel Garcia va argumentar que aquest fet “no suposa cap problema econòmic, ja que el nostre nivell d’endeutament es extraordinàriament baix: el 16%, quant el límit establert és del 75%, i, per tant, aquest esforç financer és perfectament assumible per la nostra capacitat econòmica i pressupostària”. L'alcaldessa també va detallar que la diferència entre la partida inicial del pla i la final se situa aproximadament en els tres milions d'euros i va manifestar que aquest ve determinat pel canvi en la gestió de la recollida de residus.

Com a programes més representatius, la primera edil va destacar el de millora de l'ocupabilitat mitjançant el qual s'han pogut realitzar un total de 194 contractes a persones aturades del municipi en plans d'ocupació. També va expressar que més de 2.650 persones que han estat usuàries dels serveis de foment de l'ocupació han trobat feina en empreses privades. La millora dels polígons industrials i l'activitat productiva, la millora del patrimoni històric, amb la rehabilitació del Vapor, el programa d'edificis i instal·lacions municipals, el de rehabilitació d'edificis d'habitatges per garantir el reforç dels blocs 86-87 de Can Folguera, el de millora dels equipaments esportius, el d'eficiència energètica i de la mobilitat sostenible, van ser altres dels que va explicar l'alcaldessa durant el Ple.

Pel que fa al programa de millora de l'accessibilitat i serveis urbans, va recordar que està en marxa però va lamentar que el Consistori no hagi pogut arribar a un conveni de col·laboració amb Endesa que “possibilités el soterrament de les seves línies i la retirada dels postes de fusta i formigó que ofereixen una visió paisatgística lletja al barri”.

Isabel Garcia també va destacar l'aposta municipal per aconseguir transformar la flota municipal de vehicles en una flota verda i va explicar que s'afegeix la remodelació de la plaça del Mercat lligada a la construcció d'edificis d'habitatges i que inclou aquesta obra a la via pública per valor de 680.000 euros dels quals 180.000 corresponen al Consistori.

Per últim, l'alcaldessa va indicar que “el desenvolupament del Pla ens ha de permetre continuar avançant com a poble, millorar la vida de les persones, modernitzar l’organització municipal, optimitzar els recursos disponibles i dissenyar una estructura orgànica i funcional que ens permeti ser més eficients”i va afegir que “complint, d’aquesta manera, amb el nostre principal l’objectiu com a servidors públics: gestionar eficientment els recursos públics en benefici de l’interès comú dels ciutadans i ciutadanes del nostre poble”.