Vés al contingut (premeu Retorn)

La segona edició del Campionat Electrocat comptarà amb una participació de vuit centres educatius

per Comunicació darrera modificació 22/05/2015 12:09
Cada equip haurà de dissenyar i fabricar el xassís d'un vehicle de quatre rodes en una prova que tindrà lloc el 27 de juny a l'Institut de Seguretat d'Honda

Un total de vuit centres educatius d’arreu de Catalunya participaran el proper 27 de juny en la segona edició del Campionat ElectroCat, un concurs d’innovació per a construir un prototip de vehicle elèctric, sobre una base motriu comuna. El campionat -organitzat pels Ajuntaments de l'Eix de la Riera de Caldes- compta amb el cofinançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, el Gremi de Tallers de reparació d’automòbils de Sabadell i Província de Barcelona i les empreses Honda, Infranor-Mavilor i Tempel Group. Els docents dels centres participants han participat en una jornada de formació al Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) i han rebut les bateries elèctriques, fabricades per l’empresaTemple, que els equips han d’instal·lar al vehicle que muntin.

En aquesta segona edició s’ha augmentat de cinc a vuit el nombre de centres participants. Repeteixen l’Institut Palau Ausit de Ripollet i l’Institut Pere Martell de Tarragona –que ja van participar a l'edició de 2014-, l’Escola Tècnica Girona de Girona, Activitats Professionals del Vallès i el Centre d’Estudis Monlau, Ceir Arco-Villarroel i el Centre d’Estudis Roca, tots tres de Barcelona ciutat. Tots competiran en una única prova, en la que s’avaluaran les prestacions, característiques i disseny dels vehicles.

A diferència de la primera edició en la que havien de construir un tricicle, enguany, cada equip haurà de dissenyar i fabricar el xassís d’un vehicle de quatre rodes. Segons les bases, haurà de ser prou ample i llarg per ubicar un pilot d’ almenys 1,7 m d’alçada i 65 kg de pes. A l’edició de l’any passat va guanyar l’IES Palau Ausit de Ripollet.


La competició del proper 27 de juny constarà d’una sèrie de proves d’avaluació tècnica i una cursa de mitja hora de durada, en la que guanyarà el tricicle que faci més voltes al circuit realitzant una parada en la zona de “pit lane” per fer un canvi de bateries. L’objectiu del campionat és potenciar el treball en equip dels alumnes i fomentar l’activitat experimental i creativa com a element pedagògic. Aquest campionat s'emmarca dins del del projecte Plataforma de desenvolupament del Vehicle Elèctric a la Riera de Caldes que impulsa l'Ajuntament de Santa Perpètua.