Vés al contingut (premeu Retorn)

La baixada de l’atur es desaccelera i puja en deu persones el mes de gener

per Comunicació darrera modificació 13/02/2018 12:45

Un total de 1.479 persones estaven en situació d’atur al municipi a data de 31 de gener de 2018, segons les dades registrades a les oficines de Treball. La xifra significa un augment de deu persones desocupades en relació al mes de desembre, un increment del 0,7%. La Regidoria de Desenvolupament Local ha explicat que els mes de gener acostuma a augmentar l’atur i ha valorat que enguany la pujada és discreta, tot i que el balanç no és tan positiu com fa un any, quan va baixar un 1,4%.

El 43% dels aturats perpetuencs, 634 persones, porten més d'un any en aquesta situació. En referència a les dades del mes anterior, l’atur ha crescut en major grau entre els treballadors de serveis (11 persones més dins aquest grup). En canvi, s’ha observat un descens de l’atur de persones que provenen de la indústria (hi ha 14 persones menys). L'Observatori destaca, en xifres interanuals, l’important davallada de l’atur dins el grup de treballadors/es amb formació postobligatòria no universitària (37 persones menys).

Al conjunt de la comarca del Vallès Occidental, l’atur de gener s’ha mantingut en les mateixes xifres que fa un mes. En canvi, al conjunt de Catalunya el context és pitjor, l’atur ha pujat un 1,2%. Interanualment, el descens de l’atur al municipi és de 138 persones (-8,5%). Malgrat això, des de l'Observatori de l'Eix de la riera de Caldes s'apunta que en els darrers mesos s’ha desaccelerat la baixada de l’atur. El gener de l’any passat l’atur es reduïa un 13,2% interanual.