Vés al contingut (premeu Retorn)

L’Espai SPMakers introdueix formació sobre realitat virtual

per Comunicació darrera modificació 18/10/2018 11:17
Els tallers són gratuïts i s'adrecen a empresariat, a treballadors, a persones desocupades i a demandants de millora de feina

L’Espai SPMakers presenta aquest darrer trimestre de l’any una nova línia d’activitats relacionades amb les realitats virtual i augmentada. L’objectiu és apropar el coneixement d’aquestes noves tecnologies que s’estan implantant en entorns virtuals i oferir formació capdavantera en aquest espai municipal de fabricació digital i de tecnologies 4.0.

La Regidoria de Desenvolupament Local ha programat un total de tretze formacions gratuïtes per als mesos d’octubre i novembre, adreçades a empresariat i treballadors d’empreses, i a persones desocupades i a demandants de millora de feina.

La Regidoria ha programat sessions introductòries a la realitat virtual els dies 16 i 25 d'octubre i 5, 12 i 21 de novembre. L'objectiu és oferir una primera aproximació dels nous perfils professionals que s’estan creant en les empreses que estan adaptant les seves tecnologies a la indústria 4.0. En aquest sentit, es donaran a conèixer les tecnologies disruptives de la realitat augmentada i la realitat virtual, en l’entorn industrial i del manteniment industrial.

També s’ha programat una formació en dues sessions de Disseny en 2D amb el programari Rhinoceros 5.0. El curs tindrà lloc els dies 23 i 25 d’octubre, de 10 a 13 hores i consistirà en aprendre a utilitzar les eines de dibuix 2D que ofereix el programa, conèixer quins són els requisits que ha de tenir un disseny per poder fabricar-se a través d’un plòter de vinil i una talladora làser i tenir les bases del disseny 2D per poder generar volums en 3D posteriorment.

D’altra banda, s’ha programat una formació de 24 hores adreçada a empreses per aprendre a dissenyar en solidworks, un dels programes més complerts i implantats a la indústria que cobreix tots els aspectes del procés de desenvolupament de productes, que inclou les etapes de disseny, validació, disseny sostenible, comunicació i gestió de dades, segons ha explicat la Regidoria de Desenvolupament Local. El curs es va iniciar ahir dilluns 15 d'octubre i continuarà els dies 17, 22, 24, 29 i 31 d’octubre.

La Regidoria també organitzarà els dies 30 d’octubre i 19 de novembre dos show room de tecnologies digitals aplicades a l’empresa adreçat a empreses, autònoms i professionals, amb l’objectiu que en una única jornada puguin conèixer les possibilitats de la digitalització i la realitat virtual.

Els dies 6 i 8 de novembre tindrà lloc el taller Inkscape, d'introducció al disseny vectorial, mentre que el dia 7 s'iniciarà un taller sobre digitalització i manteniment industrial amb realitat augmentada. Aquesta formació constarà d’un total de vint hores i tractarà les tecnologies de digitalització en entorns industrials i les possibilitats que ofereixen les realitats virtuals i augmentada per a la millora dels processos productius i de manteniment a la indústria.

Per últim, el 20 i 22 de novembre s'ha programat un taller teòric i pràctic de làser, mentre que els dies 26, 27 i 28 s'ha convocat la formació 'Decora la teva botiga amb vinil'.

Les activitats són gratuïtes i s’imparteixen a l’Espai SPMakers, situat a la planta baixa del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). Per a més informació, cal adreçar-se a la Regidoria de Desenvolupament Local.


Inscripcions