Vés al contingut (premeu Retorn)

El 18 d'abril Jornada de portes obertes al nou Centre de Formació Ocupacional

per Comunicació darrera modificació 16/04/2015 11:01
Més d'una cinquantena d'aturats han treballat en les obres de construcció de l'equipament que ha suposat una inversió d'1,4 milions d'euros

L'Ajuntament de Santa Perpètua organitza una jornada de portes obertes el dissabte 18 d’abril al Centre de Formació Ocupacional amb motiu de la finalització de les obres del nou equipament municipal. L’horari de visites s’ha programat de 10 a 13.30 hores. La segona planta del nou edifici acollirà la majoria de serveis de la Regidoria de Promoció Econòmica. Les obres de construcció d’aquest nou equipament municipal van començar al novembre de 2013 i s’han realitzat a través de plans d’ocupació en els quals han participat 55 veïns aturats del municipi, contractats una mitjana de sis mesos.

El nou Centre de Formació Ocupacional i Promoció Econòmica ocupa una superfície de 1.265 metres quadrats distribuïts en tres plantes i un semi-soterrani de 570 m2, on s’ubicarà un taller, sala de coordinador, un vestidor, lavabos i quatre magatzems. La planta baixa, de 129,30 m2, estarà dedicada a la recepció amb espais per atendre al públic i atenció individualitzada. La primera planta, de 268,63 m2, estarà destinada a formació i orientació amb aula, sala de reunions, lavabos i sala d’atenció individualitzada; mentre que la segona planta, la d’administració de 297 m2, tindrà sala de professors, direcció, dues sales de treball, lavabos, arxiu i acollirà la majoria de serveis de la Regidoria de Promoció Econòmica que ara s’ubiquen en la Granja Soldevila. La intenció de l’Ajuntament és realitzar el trasllat a les noves dependències el dilluns 20 d’abril. El Club de la Feina continuarà en la seva actual ubicació a la planta baixa de l’edifici de la Granja Soldevila al costat de la recepció.

El projecte de construcció del nou Centre de Formació Ocupacional ha suposat una inversió d’1,4 milions d’euros i s’emmarca dins de la Llei de barris. L’equipament també ha comptat amb el finançament de la Diputació de Barcelona i de l’Incasòl fruit dels convenis subscrits per a la finalització de l’actuació de Gallecs.

El projecte del nou edifici, dissenyat per Lloveras & Soler, SLP, va guanyar el concurs d’idees convocades al 2007. L’equip va adequar el projecte inicial per poder dur-lo a terme en fases.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha subratllat que el nou Centre de Formació Ocupacional “és un edifici molt necessari per poder continuar oferint formació i té el valor afegit de construir-se a través de plans d’ocupació, que han donat feina a perpetuencs”. Les obres es van iniciar el 28 d’octubre de 2013 i ha permès la contractació de 55 aturats del municipi. Durant aquests dies es procedeix a la instal·lació del mobiliari així com dels equips informàtics del nou centre.

Paral·lelament, també s’ha adequat l’espai exterior del centre, la plaça del Treball, que es configura des de la portalada d’accés al camí de la Granja i limita amb el mur de contenció del jardí de la Granja Soldevila, el nou centre, la tanca històrica de l’antiga quintana de la Granja i el CREVE (Centre de Recursos del Vehicle Elèctric). El nou Centre de Formació forma part articulada del complex de la Granja Soldevila (edifici patrimoni arquitectònic local), que també inclou altres equipaments com la Biblioteca Josep Jardí i l’Escola Municipal de Música i Dansa. A la façana nord del nou equipament s’ha urbanitzat una vorera de formigó que comunica amb les escales d’accés al pati de la Granja i, a la façana sud, es troba situada la plaça del Treball.