Vés al contingut (premeu Retorn)

Els vehicles elèctrics originen un 75 % menys de sorolls que els de gasolina o gasoil

per Comunicació darrera modificació 04/05/2017 12:32
Santa Perpètua va acollir el 22 de novembre la prova de sonometria "Silenci es roda!" i la primera Mostra de Vehicles Elèctrics

Els vehicles elèctrics originen un 75% menys de soroll que els automòbils de gasolina o gasoil, segons les dades de la prova "Silenci es roda!" que es va desenvolupar a Santa Perpètua coincidint amb la primera Mostra de Vehicles Elèctrics que es va celebrar el dissabte 22 de novembre. La activitat va consistir en la concentració i circulació de vehicles elèctrics pels carrers del municipi amb l’objectiu de realitzar mesures ambientals i contrastar-les amb la situació al mateix carrer quan no hi circulen vehicles elèctrics. Tècnics de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya van col·locar estratègicament equips de sonometria al carrer de Genís Sala. Aquesta prova només s'havia realitzat abans a Barcelona amb uns resultats similars.

La directora general de Qualitat Ambiental del Departament de Territori, Assumpta Farran, va destacar que el vehicle elèctric “òbviament ajudaria en la reducció de la contaminació acústica però també minvarà la contaminació atmosfèrica que pateix Santa Perpètua i l'àrea metropolitana de Barcelona” i va afegir que amb “els cotxes elèctrics viurien millor amb menys soroll i millor qualitat de vida”.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va recordar que l'Ajuntament de Santa Perpètua ha fet “una aposta ferma i decidida pel vehicle elèctric i considera que “encara queda molta feina per fer, però estem en el bon camí per assolir els objectius”Va afegir que “l'aposta per la implantació del vehicle elèctric ens permetrà gaudir de ciutats més netes i tranquil·les i amb una millor qualitat de vida”.

D'altra banda, una quinzena de concessionaris i empreses van participar a la primera Mostra de Vehicles Elèctrics que es va celebrar al recinte firal de Santa Perpètua. La ciutadania va tenir l'oportunitat de provar i conduir tot tipus d'aquests vehicles. Hi havia turismes, furgonetes, motos, bicicletes, segway, i fins i tot un segway arribat des dels Estats Units que era la primera vegada que es presentava a Europa que està dissenyat per a la policia i duia tot el kit necessari per aquest cos de seguretat.

L’organització va delimitar diferents circuits per provar els vehicles i també va habilitar un circuit per a motos elèctriques infantils. A la mostra, també van estar exposats dos camions cedits per l’empresa Urbaser i altres vehicles que utilitzen les entitats públiques per al manteniment urbà, així com els tres vehicles elèctrics que utilitza l'empresa municipal Mogoda Serveis.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va visitar la mostra acompanyada de la directora general de Qualitat Ambiental del Departament de Territori de la Generalitat, Assumpta Farran, del president del Gremi de Tallers de reparació i venda d'automòbils i recanvis de Sabadell i província de Barceloma, Josep Manel López Beltrán, el president del Gremi d’Instal·ladors de Sabdell i Comarca, Marià Brunet, del president de l'Associació Volt-Tour, Patrick Renau, del director del Centre Metal·lúrgic, Gabriel Torras, del regidor de Promoció econòmica de l'Ajuntament de Sentmenat, Jordi Torroja, de la diputada al parlament per ICV-EUiA, Marta Ribes i del sotsdirector de relacions d'empreses i institucions de la UPC, David González.

L'alcaldessa va mostrar la seva satisfacció pel primer any de funcionament del CREVE. Aquest equipament és un espai pioner per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger, oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori i per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric. Aquesta iniciativa és una de les actuacions innovadores que, dins del projecte Plataforma de desenvolupament del Vehicle Elèctric a la Riera de Caldes, porta a terme l’Ajuntament de Santa Perpètua, conjuntament amb els altres municipis de la Riera de Caldes: la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat.