Vés al contingut (premeu Retorn)

El SOC atorga una subvenció de 316.000 euros per a accions de formació i d'ocupació

per Comunicació darrera modificació 20/01/2015 12:10
Els dispositius Engega’t i Dones Competents, dos plans d’ocupació i formació integrada, són les accions que reben ajut

L’Ajuntament de Santa Perpètua convocarà properament un programa de formació i ocupació en l’àmbit de la jardineria, un nou pla d’ocupació adreçat a la construcció i tornarà a oferir durant aquest any 2015 els dispositius Engega’t i Dones Competents. El Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat al Consistori perpetuenc una subvenció de 316.314,89 euros en el marc del programa Treball als barris 2014 per executar aquestes accions durant aquest any 2015 i permetrà que es puguin beneficiar més d’un centenar de veïns.

Per segon any, l’Ajuntament oferirà el programa de formació integrada Desenvolupament competencial en l’àmbit de la jardineria. L’acció, subvencionada amb 8.000 euros, s’adreça a deu persones del barri de Can Folguera amb baix nivell de qualificació, en situació de desocupació, principalment de perfils procedents del sector de la construcció o bé que hagin tingut un contacte mínim amb la jardineria i tinguin interès per aprendre l’ofici, segons ha explicat la Regidoria de Promoció Econòmica. La selecció de les persones candidates a participar en aquesta acció es farà amb la prèvia derivació del Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquesta acció, a l’igual que a la primera edició, es complementa amb una actuació ocupacional que consistirà en el pla anomenat Integració paisatgística de l’espai obert de Can Folguera. L’Ajuntament contractarà durant sis mesos a vuit de les deu persones participants a la formació per tal que puguin aplicar a la pràctica els coneixements adquirits. Els treballadors realitzaran la seva tasca al parc Central i a espais oberts dels jardins, places i equipaments del barri de Can Folguera. Aquesta acció ha rebut una subvenció de 120.651,53 euros.

L’Ajuntament també endegarà durant el primer semestre de l’any un nou pla d’ocupació amb una subvenció de més de 62.000 euros de Treball als barris. L’actuació s’anomena Suport a les intervencions d’obra i manteniment de l’entorn delimitat per la Llei de barris i preveu la contractació durant sis mesos d’un paleta oficial de primera i tres peons d’obra. Realitzaran intervencions en espais com la plaça del Treball, el parc de la Ribera i el parc Central. A la convocatòria, l’Ajuntament havia sol·licitat la contractació d’un total de vuit persones més, però finalment el SOC només n’ha subvencionat quatre.

Una altra de les accions subvencionades pel SOC, amb 61.796 euros, és el dispositiu Engega’t, adreçat a persones joves aturades menors de 30 anys. L’objectiu és facilitar el contacte amb el món laboral a través d’accions dissenyades a mida de les seves necessitats i oferint la incorporació pràctica a les empreses a través de convenis de col·laboració, sense que això requereixi un procés formatiu professional previ, segons ha explicat la Regidoria de Promoció Econòmica. El dispositiu permetrà la participació d’uns 45 joves del municipi, dotze dels quals tindran oportunitat de fer pràctiques en empreses.

Pel que fa al dispositiu Dones Competents, s’adreça a una cinquantena de dones demandants d’ocupació que presentin dificultats d’inserció i pretén, segons ha detallat Promoció Econòmica, “incidir sobre la promoció laboral femenina a través d’accions de prospecció i sensibilització adreçades a empreses del territori, d’una banda i, d’una altra, amb mesures ocupacionals adreçades a les beneficiàries en forma d’accions d’informació i assessorament, orientació, formació, convenis de pràctiques i suport en la cerca activa”. El programa preveu que una desena de les dones participants pugui fer pràctiques en empresa. El SOC ha atorgat na subvenció de 63.546 euros.
Les persones interessades a participar en aquests dispositius es poden posar en contacte amb la Regidoria de Promoció Econòmica, situada a la Granja Soldevila.