Vés al contingut (premeu Retorn)

El Servei Municipal d'Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 22 empreses

per Comunicació darrera modificació 27/03/2015 13:52
El Departament va organitzar l'any passat tretze sessions formatives amb 128 participants

El Servei d’Emprenedoria de la Regidoria de Promoció Econòmica i Indústria va col·laborar en la creació de 22 noves empreses durant l’any 2014. Aquest Departament municipal ofereix informació i orientació, formació i assessorament i seguiment per a les persones emprenedores del municipi i és entitat gestora del programa Reempresa, una iniciativa de la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, al qual l’Ajuntament està adherit.

Els objectius del Servei d’Emprenedoria són oferir informació i orientació per valorar i analitzar la idea de l’usuari; desenvolupar un programa de formació per millorar les habilitats i capacitats; oferir assessorament en el procés de creació de l’empresa; i fer un acompanyament i seguiment tècnic durant els tres primers anys de vida del negoci per facilitar la consolidació.

Durant l’any 2014, el Servei va oferir un total de 138 accions d’assessorament i acompanyament en l’estudi de la idea, el pla de negoci i l’inici de l’activitat a un total de 65 persones emprenedores. Com a resultat d’aquestes col·laboracions, es van crear 33 noves empreses. Altres dades destacades facilitades pel Servei són els quatre projectes d’emprenedoria social assessorats; vuit empreses s’han beneficiat de la informació i l’acompanyament per trobar finançament als seus projectes; i set persones assessorades en l’ús de les noves tecnologies al seu negoci.

El Servei d’Emprenedoria també és entitat gestora del programa Reempresa, un mercat de traspassos de petites i mitjanes empreses de tot Catalunya, tant per a qui vol traspassar el seu negoci com per a qui cerca un negoci en funcionament per continuar tirant-lo endavant. L’objectiu és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. En aquest sentit, el Servei Municipal ha col·laborat en set operacions de negocis de traspàs i en el fet que dotze persones que havien estat autònomes, hagin tornat a emprendre.

A més d’assessorament i orientació a l’emprenedoria, el Servei Municipal organitza una programació estable de sessions de formació. L’objectiu és donar a conèixer detalls que habitualment poden frenar la iniciativa emprenedora i aprofundir en alguns temes concrets d’interès per a l’inici de qualsevol tipus de negoci. Durant l’any 2014, es van dur a terme un total de tretze sessions formatives, en les quals van participar 128 persones. També s’ofereix formació als més joves i va organitzar catorze tallers d’emprenedoria als instituts del municipi, dels quals es van beneficiar 290 alumnes.

Les persones interessades a contactar amb aquest servei o a participar a les sessions formatives es poden adreçar a la Granja Soldevila, trucar al telèfon 93 560 01 03 (ext.1) o bé enviar un correu electrònic emprenedoriarieradecaldes@gmail.com