Vés al contingut (premeu Retorn)

El Servei de Promoció Econòmica ha realitzat aquest curs 25 tallers de foment de l'emprenedoria

per Comunicació darrera modificació 19/06/2015 08:41
Més de 400 alumnes dels centres educatius del municipi han participat en la formació

El Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha realitzat aquest curs 25 tallers de foment de l’emprenedoria en els quals han participat 422 alumnes dels centres educatius del municipi. El departament municipal destaca que ofereix diferents accions per a la difusió i el foment de l’activitat emprenedora com a forma de realització personal i també com a fórmula d’autoocupació. L’increment de tallers en el darrers anys està motivat per la major col·laboració amb els professors responsables de l’assignatura optativa d’emprenedoria a tercer d’ESO i amb els responsables dels alumnes de quart que finalitzen la seva etapa d’ensenyament obligatori, segons informa Promoció Econòmica.

Els principals temes que s’han tractat en aquests tallers, en diferents formats i amb diversos materials per adaptar-los al màxim al nivell dels alumnes, han estat: els factors que influeixen en l’èxit d’una idea i les habilitats emprenedores; com són les empreses del territori i quins llocs de treball s’hi generen; la generació d’idees; com aconseguir diners per al viatge de fi de curs; com funciona una cadena de producció i com afecta al preu dels productes; la concreció de la idea, la planificació i l’anàlisi de viabilitat amb el pla d’empresa, i les formes jurídiques per legalitzar el negoci.

Les accions han estat cofinançades per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu. Enguany també s’ha iniciat una línia de cooperació amb la resta de municipis de l’eix de la riera de Caldes per a la realització conjunta d’activitats de sensibilització per emprendre, que s’han endegat a tall d’experiència pilot als centres educatius de Palau-solità i Plegamans i la Llagosta.