Vés al contingut (premeu Retorn)

El projecte VIA C millora la competitivat de 25 empreses

per Comunicació darrera modificació 12/11/2015 13:08
Ha estat dissenyat pels sis ajuntaments de l'AMERC amb l'objectiu d'oferir suport a les PIME

Un total de 25 empreses de la zona han millorat la seva competitivitat amb el projecte de consultoria VIA C, endegat per l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC). La Regidoria de Desenvolupament Local ha explicat que l’objectiu era oferir suport al teixit empresarial i fomentar el manteniment i la creació de nous llocs de treball a la zona. El projecte ha estat cofinançat per la Diputació i s’ha adreçat a PIMES de menys de 50 treballadors. Els ajuntaments van contractar els serveis de cinc consultores especialitzades per dur a terme els assessoraments.

Els principals àmbits treballats han estat promoure l’eficiència en les operacions i els serveis i la millora de la gestió comercial, el màrqueting, la promoció de la innovació i la planificació estratègica, orientar la gestió financera i apropar-la a l’activitat quotidiana.

La Regidoria ha explicat que el projecte “ha prioritzat la intervenció a petites empreses amb potencial de creixement i també a petites i mitjanes empreses que estan passant per dificultats i vulguin resoldre-les”. També ha detallat que el treball de consultoria s'ha fet “en estreta col·laboració amb l’empresariat, i s'ha caracterititzat per compartir les oportunitats de millora, fer evidents els problemes, crear la necessitat de millora, obtenir impacte en resultats amb actuacions immediates eficaces i crear les bases d’una relació amb les empreses de mig/llarg termini”.

Les empreses assessores contractades han estat: Avenç Assessors, especialistes en consultoria financera; Interfase, especialistes en assessorament generalista i reflexió estratègica a pimes industrials; Mercaconsult, especialitzats en assessoraments generalista a comerços, hostaleria i serveis; Optima Consulting, especialitzats en anàlisi i gestió de costos; i System Group, especialistes en reestructuració estratègica i internacionalització per a PIME.