Vés al contingut (premeu Retorn)

El programa Logis Ocupació ofereix formació d’administració en logística amb format de Simulació d'Empresa amb Finalitats Educatives

per Comunicació darrera modificació 10/12/2018 13:42

L’Ajuntament de Santa Perpètua en col·laboració amb la Fundació Inform endegarà una acció formativa en l’ocupació d’Administratiu/va en Logística, amb format de Simulació d’Empresa amb Finalitats Educatives (SEFED), a partir del mes de febrer en el marc del projecte Logis Ocupació 2018-20 Cap a la Logística 4.0. Aquesta metodologia utilitza la creació d’una empresa a l’aula com a eina pedagògica per formar els participants de manera pràctica i transversa.

Durant el mes de gener, el Servei de Desenvolupament Local organitzarà sessions monogràfiques sobre la logística i el seu mercat de treball i iniciarà el procés selectiu del SEFED Administratiu/va en Logística que, a més de la pràctica formativa, inclourà anglès i informàtica per a la logística, competències transversals, tècniques de cerca de feina i estades pràctiques en empreses.

El Servei de Desenvolupament Local ha explicat que, en la metodologia SEFED, les diferents empreses simulades interaccionen entre sí a través de la venda i la compra de mercaderies i serveis. La incorporació de l’empresa logística del programa Logis Ocupació permetrà també el trasllat de mercaderies i es constituirà com un element innovador en la pròpia xarxa d’empreses simulades. Actualment, i segons dades facilitades per la Fundació INFORM, hi ha més de 7.500 empreses simulades en 42 països, més de 300 a l'Estat espanyol.

Les persones interessades a assitir als monogràfics i/o participar a les accions formatives poden adreçar-se a l’Edifici de Desenvolupament Local. Properament, també s’obriran inscripcions online. Logis Ocupació compta amb el suport dels ajuntaments de l’aliança Conca del Ripoll i Riera de Caldes i està cofinançat per l'Àrea de Desenvolupament Local de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Santa Perpètua de Mogoda i Polinyà.

Programa Logis Ocupació

El programa Logis Ocupació 2018-20, cap a la logística 4.0 és una de les dotze iniciatives de les comarques barcelonines que formen part del projecte Ocupació a la Indústria Local 2018-2020 de la Diputació de Barcelona. Aquest programa, liderat pel Servei de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda dóna continuïtat a les actuacions fetes en el marc del Projecte Logis Riera de Caldes. La seva missió és la de promocionar la competitivitat del nostre teixit immologístic des d’una perspectiva estratègica territorial, incidint en la millora de la ocupabilitat de les persones en cerca de feina i fomentant la seva inserció en el sector dels serveis logístics i activitats afins.

A més d’enfortir la col·laboració entre l’administració local i les empreses i afavorir la seva competitivitat qualificant a demandants d’ocupació en les ocupacions logístiques, aquesta nova edició del projecte Logis Ocupació pretén donar suport als processos d’adaptació que la Logística 4.0 imposa al nostre teixit productiu, així com fer front als nous requeriments que suposa en la formació professional dels seus treballadors i treballadores.